CHP

Bekaroğlu CHP'ye ilk adımı attı

Eski Refah ve Fazilet Partisi milletvekili Mehmet Bekâroğlu, partiye katılım için davet aldığı CHP'ye üye oldu. Bekaroğlu üyelik için partinin Rize Fındıklı Teşkilatı'na başvuru yaptı. CHP Merkez Yönetim Kurulu başvuruyu kabul etti.

Konular: CHP, Türkiye
mehmet bekaroğlu main
Bekaroğlu CHP lideri Kılıçdaroğlu tarafından partiye davet edilmişti. [Fotoğraf: Anadolu Ajansı-Arşiv]

eski refah ve fazilet partisi milletvekili mehmet bekaroğlu'nun chp'ye üyelik başvurusu merkez yönetim kurulu toplantısında görüşüldü ve onaylandı. bekaroğlu sabah saatlerinde chp'nin rize fındıklı ilçe başkanı oktay büyüklü aracılığıyla üyelik başvurusunu yapmıştı.

chp tüzüğü'ne göre dışardan üye yazımı için merkez yönetim kurulu (myk) kararı gerekiyor. 

chp kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kemal kılıçdaroğlu 5-6 eylül tarihlerinde yapılacak kurultayda yeniden genel başkan seçilmesi durumunda bekaroğlu'nun yanı sıra merkez sağdan isimlere de parti meclisi listesinde yer vermeyi düşünüyor. 

kılıçdaroğlu davet etti

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu tarafından partiye davet edildiğini twitter hesabından açıklamıştı. bekaroğlu chp lideri ile ankara'da görüştüğünü açıkladı. bekaroğlu “chp’nin değişmesi önemli. chp sosyal demokrat bir programla türkiye’yi değiştirebilir, kutuplaşmayı kaldırıp ülkenin önünü açabilir” dedi.

"chp genel başkanı sayın kemal kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine kendisi ile ankara’da bir görüşme yaptık. kılıçdaroğlu genel siyasi durumu, chp’de yapmaya çalıştıklarını ve bundan sonrası için planladıklarını anlattı. sayın kılıçdaroğlu siyasi tıkanıklıkların aşılması için chp’nin kararlı olduğunu, bunun için çalıştıklarını söyledi. bu çalışmaların içinde olursam yapacağım katkıların önemli olacağını ifade ederek, beni chp’ye davet etti.”

bekaroğlu, kılıçdaroğlu’na, ailesi ve arkadaşlarıyla görüştükten sonra cevap vereceğini iletmişti.

‘muhafazakâr açılım’

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, hürriyet gazetesi’nden fatih çekirge’ye verdiği röportajda "muhafazakâr açılım" yapacaklarını açıklamıştı. kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının ardından bekaroğlu’na yapılan davet de muhafazakâr açılımın hamlesi olarak yorumlandı.

chp içinde yerel seçim ve cumhurbaşkanı seçimi sonrasında kurultay isteyen "ulusalcı ve sol" kanatta yer alan isimler hem mansur yavaş’ın hem de ekmeleddin ihsanoğlu’nun aday gösterilmesine tepki göstermiş, chp yönetimini sağa kaymakla suçlamıştı.    

bekaroğlu kimdir?

refah partisi'nden 1999 yılında rize milletvekili seçilen bekaroğlu, partisinin anayasa mahkemesi'nce kapatılmasının ardından geçtiği fazilet partisi ve saadet partisi genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

saadet partisi'nden 2004 yılında istifa ettikten sonra bir grup arkadaşıyla doğu konferansı platformu'nu kurarak ortadoğu'ya yönelik sivil diplomasi çalışmaları yapan bekaroğlu, 2009 yılındaki yerel seçimlerde saadet partisi'nden istanbul büyükşehir belediyesi'ne başkan adayı oldu.

halkın sesi partisi'nin (has parti) kurucularından olan bekaroğlu, partinin siyasi işler ve insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcılığı ile istanbul il başkanlığı görevlerini üstlendi. bekaroğlu, son olarak 2014 mahalli idareler seçimi'nde saadet partisi'nden rize belediye başkan adayı olmuştu.

kaynak: al jazeera ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;