CHP kurultayı

Bekaroğlu: Sağcı diyenin alnını karışlarım

"Parti sağa kayıyor" eleştirilerinin gündeme geldiği CHP Kurultayı'nda, partiye yeni katılan isimlerden eski Saadet Partili Mehmet Bekaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bekaroğlu, "Bana sağcı diyenin alnını karışlarım" dedi.

Konular: CHP, Türkiye
Mehmet Bekaroğlu'nun CHP'ye üyelik başvurusu 3 Eylül'de kabul edilmişti. [Fotoğraf: Osman Baytürk/ Al Jazeera Turk]

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine partiye katılan eski saadet partili mehmet bekaroğlu da chp'nin 18. kurultayı'nda salondaki yerini aldı. kılıçdaroğlu'nun parti meclisi listesinde yer vermesi beklenen bekaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. chp içinden gelen "parti sağa kayıyor" eleştirilerini değerlendiren bekaroğlu, "bana sağcı diyenin alnını karışlarım" dedi.

"evrensel olarak sağ, güçlüden, statükodan yanadır. türkiye'de sağ yanlış algılanıyor. sol da dinsizlik gibi algılanıyor. bu türkiye'nin başına gelmiş en büyük beladır. ben emekten yana, ötekinin hakkını savunan bir insanım. ben mazlumun da, zalimin de kimliğini ayırmadım. eğer chp de bana bir kürsü açarsa buna burada devam ederim."

chp'de yeni bir dönem başladığını da belirten bekaroğlu, "bu dönemde ben de siyaset yapacağım, partinin değişik konularla ilgili proje üretmesine katkı sağlayacağım" diye konuştu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;