Türkiye

Beklenen yağış can aldı

Muğla Milas'ta sağanak yağışın oluşturduğu akıntıya kapılan bir kadın öldü. Metrekareye 34 kilogram yağışın düştüğü kentte tarım alanları su altında kaldı.

Konular: Türkiye
Muğla'da tarım alanları su altında kaldı. [AA]

muğla'da çarşamba günü başlayan sağanak yağış, sele neden oldu. milas ilçesine bağlı çamovalı köyü karakoyun mevkiinde koyunlarını otlatan 56 yaşındaki hatice atar'dan haber alamayan yakınları, arama çalışması başlattı.

arama sonunda, atar'ın cesedi hayvanlarını otlattığı bölgenin 400 metre ilerisinde bulundu. olay yerine gelen jandarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda, atar'ın suya düşen koyununu kurtarmak isterken akıntıya kapıldığını belirledi.

6 saatte 34 kg yağış

muğla’da 6 saatte metrekareye 34 kilogram yağış düştü. yağışlar nedeniyle karabağlar yaylası'ndaki tarım arazileri sular altında kaldı. 

ortaköy, yaraş, karabağlar mahallelerinde yolların suyla dolması sonucu sürücüler ve vatandaşlar zor durumda kaldı. kavşaklarda önlem alan trafik ekipleri, etkili yağış nedeniyle sürücüleri dikkatli araç kullanmaları yönünde uyardı.

muğla - antalya ve muğla - denizli karayolu güzergahının bazı bölümlerinde yer yer heyelanlar meydana geldi. dağdan düşen kaya parçaları nedeniyle muğla - marmaris karayolunda ulaşım, tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

antalya’da su baskınları

sağanak yağış antalya'da da etkili oldu. kent merkezi ve batı ilçelerinde dün öğleden sonra başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak nedeniyle bazı sera ve evler su baskınına uğradı.

varsak, karşıyaka ve düden mahallelerinde su baskınına uğrayan evlerde itfaiye ekiplerince tahliye çalışması yapıldı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;