Belçika

Belçika'da 'araçla saldırı' şüphesi

Belçika Federal Savcılığı, Anvers’teki trafiğe kapalı alışveriş bölgesine yüksek hızla giren bir araca müdahale edildiğini duyurdu. Araçta yapılan aramada, bıçak ve tüfek bulundu.

Konular: Belçika, Avrupa
[Fotoğraf: Franklyanouk/Twitter]

belçika federal savcılığından yapılan açıklamaya göre, fransa plakalı bir araç, saat 10.45'te anvers kentindeki araç trafiğine kapalı alışveriş bölgesi olan meir sokağında hızla ilerlerken görüldü. yayaların can güvenliğini tehlikeye atan araca, askerler müdahale etti. olay yerinden kaçan araç daha sonra polis tarafından durduruldu. 

aracın tunus asıllı fransız sürücüsü muhammed r. gözaltına alındı. 1977 doğumlu sürücünün askeri kamuflajlı olduğu tespit edildi. yapılan aramada araçta bıçak, tüfek ve içindeki araştırılan bir tüp bulundu. 

açıklamada, "bu unsurlar ve dün londra'da yaşananlar dikkate alınarak dosya federal savcılığa verildi" denildi. federal savcılık, genellikle büyük çaplı olaylara bakıyor.  

belçika başbakanı charles michel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin harika bir iş yaptığını ifade ederek, durumu yakından takip etmeyi sürdürdüklerini belirtti. 

bu olay, 32 kişinin öldüğü brüksel saldırılarının yıldönümünden bir gün sonra gerçekleşti. 

kaynak: aa ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;