Avrupa

Belçika'da 'terör' alarmı

Paris saldırılarının planlandığı iddia edilen Belçika'nın Brüksel kentinde güvenlik en yüksek seviyeye çıkarılırken, başkentteki tüm metro ve tren istasyonları tehdit gerekçesiyle kapatıldı. Başbakan kente patlayıcı ve silahlarla saldırı tehdidi bulunduğunu söyledi.

Konular: Belçika, IŞİD

belçika federal içişleri servisi, nato ve ab'nin merkezi konumundaki başkent brüksel'de 'terör tehdidi' nedeniyle güvenliğin en üst seviyeye çıkarıldığını duyurdu. açıklamada vatandaşlara kalabalıktan kaçınmaları tavsiye edilirken, "tüm metro ve tren istasyonları bugün kapalı olacaktır. bu ihtiyati bir tedbirdir" duyurusu yapıldı. nato ve ab yetkililerine de kentteki önemli toplantı ve etkinliklerin iptal edilmesi önerildi. başkentte önümüzdeki hafta ab'nin önemli bir mülteci krizi toplantısı yapılacak. ancak bu toplantının iptal edilip edilmeyeceği konusunda açıklama yok. 

başbakan charles michel güvenlik alarmı verilmesine gerekçe olarak "başkentin farklı noktalarında baız bireylerin silahlar ve patlayıcılarla saldırı düzenleyebileceği tehdidi var" olarak açıkladı. 

paris'te 129 kişin hayatını kaybettiği saldırıların ardından gözler saldırıların planlandığı düşünülen belçika'nın brüksel kentinde. belçika polisi saldırıların planlayıcısı olduğu iddiasıyla aranan salah abdeslam'ın yaşadığı molenbeek semtinde operasyonlar yapıyor. şimdiye kadar üç kişi tutuklandı. tutuklananlardan hamza attou ve mohammed amri, aranan salah abdeslam'a yardım etmekle suçlanıyor. bir tutuklunun ismi ise açıklanmadı. 

abdeslam'ın kardeşi brahim abdeslam, paris'te kendisini havaya uçuran saldırganlardan biriydi. paris'teki saldırıların planlayacısı olduğu düşünülen abdelhamed abaaoud ile saldırılardan sonra kaçan abdeslam, brüksel'in yoksul semeti molenbeek'te büyüdüler. ikisi de suriye'de işid saflarında çatışmalara katılıp, belçika'ya döndü. 

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;