MHP

'Ben de Meral Akşener isem...'

MHP'de Genel Başkan adayı Meral Akşener, MHP Kongresi'nin toplanmasının engellenmeye çalışıldığını söyledi, "Ben de Meral Akşener isem o kongrenin önünde duracağım" dedi.

Konular: Türkiye, MHP

akşener, afyonkarahisar ticaret borsası toplantı salonunda partililerle bir araya geldiği programda konuştu. 

mhp'de çağrı heyeti'nin, tarihini 15 mayıs olarak belirlediği kongrenin durdurulmasına ilişkin tedbir kararı veren hakimi, avukatı aracılığıyla hakimler ve savcılar yüksek kurulu’na (hsyk) şikayet ettiğini açıklayan akşener, "iki hakim arkadaş kanuna mugayir bir eyleme imza atarak tedbir kararını imzaladı. ben de bugün itibarıyla avukatımdan istedim. bir dilekçeyle hsyk’ya, gemerek hakimini şikayet ettim. dosya kararını görelim, o da marş marş hsyk’ya."

kongreyle ilgili ya yargıtay’ın hızla toplanarak karar alacağını, ya da kongrenin 15 mayıs’ta yapılacağını kaydeden meral akşener, tedbir kararıyla kolluk kuvvetlerinin çağrılarak kongrenin toplanmasının engelleneceği yönünde haberler geldiğini söyledi. akşener, "ben de meral akşener isem o kongrenin önünde duracağım. eski içişleri bakanı olarak orada duracağım. çağırılan kolluk güçleri; bakalım kendi eski içişleri bakanlarını nasıl karşılayacaklar? ben orada olacağım. ama biliyorum siz de orada olacaksınız" diye konuştu.

'seçilirsek yüzde 25 cebimizde başlıyoruz'

genel başkan olması durumunda mhp'nin oylarının yüzde 25'in üstüne çıkabileceğini söyleyen akşener, şunları söyledi:

"mhp'de değişim sağlandığı takdirde, ben ve arkadaşlarım seçilirsek yüzde 25 cebimizde başlıyoruz. üstüne koymak bizim kendi becerimiz olacak. yüzde 25'lik bir rakam başlangıç itibariyle olduğu zaman bütün hesaplar alt üst oluyor. orayı anlıyorum. benimle beraber değişim isteyen aday arkadaşlarımızı, ülkücüleri ve türk milliyetçilerini de anlıyorum. anlamadığım kongreyi 2018'e uzatmak isteyen genel merkez yöneticileri. genel merkez yöneticilerinin muradını anlayamıyorum. bu kongre başarılamazsa ağustos ayında seçim var. bu gerçekleştiği takdirde ağustos ayında seçim olmaz."

'bize paralel diyenler, siz yamuksunuz'

"paralel istinadını yapanlara ben de geometriden cevap veriyorum" diyen akşener,  "şimdi bize 'paralel' diyenler, ben dahil hiç kimse paralel değil, ama siz yamuksunuz. olağanüstü kurultay mücadelesi mutlaka başarıya ulaşacaktır. her bir oyun, her bir yalan dolan, her bir tehdit, her bir iftira gücümüze güç katıyor. ne kadar haklı bir yerde durduğumuzu bize ispatlıyor."

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;