Türkiye

Berkin Elvan'ın babası: Katilleri hâlâ ortada yok

Gezi eylemlerinde gaz kapsülüyle başından vurulup hayatını kaybeden Berkin Elvan için İstanbul Okmeydanı'nda anma töreni düzenlendi. Babası, katillerin bulunması için herkesin bu davanın peşinde olması gerektiğini söyledi.

Gezi olayları sırasında yaralanan 14 yaşındaki Berkin Elvan 9 ay tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. [Fotoğraf: İlker Taş / Al Jazeera Türk]

gezi parkı eylemlerinde yaralanmasının ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden berkin elvan için anma etkinliği düzenlendi. ilk olarak elvan için okmeydanı cemevi'nde yemek verildi. berkin elvan'ın babası sami elvan, "bugün berkin'imizin yıl yemeği var. ondan sonra da örf adetlerimize göre mezarına gitmeyi düşünüyoruz" dedi.

bugün ülkede adaletin olmadığını söyleyen sami elvan, "hâlâ berkin'in katillerinin ortada olmadığını görüyoruz. hâlâ berkin'in katilleri hayatlarını devam ettiriyor. ama bizim çocuğumuz ortada yok. herkesin bu davanın peşinde olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

anmaya katılan grup berkin elvan'ın okmeydanı'nda vurulduğu yerden feriköy'deki mezarlığına yürüdü. yürüyüşe katılanlar berkin elvan fotoğrafları, kırmızı bayraklar ve 'katiller hesap verecek' sloganlı pankartlar taşıdı.

chp ve hdp milletvekilleri de katıldı

berkin elvan için okmeydanı cemevi'nde düzenlenen anma törenine hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, eşi başak demirtaş'la birlikte katıldı. chp de geniş bir heyetle anmaya katıldı. chp genel sekreteri gürsel tekin, genel başkan yardımcısı sezgin tanrıkulu ile chp istanbul milletvekili umut oran ve chp'den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan emekli albay dursun çiçek de anmaya geldi. çiçek, demirtaş ve hdp heyetiyle yan yana oturdu.

14 yaşındaki berkin elvan, gezi olayları sırasında okmeydanı'nda polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından vurulmuştu. yaklaşık dokuz ay boyunca komada kalan berkin elvan hayatını kaybetmişti.

kaynak: al jazeera, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;