Avrupa

Berlusconi'nin siyasi geleceği tehlikede

İtalya Senatosu Dokunulmazlık Komisyonu, vergi kaçırmaktan hüküm giyen eski Başbakanın senatörlüğünün düşürülmesini tartışıyor.

Haberin Öne Çıkanları

Sol partiler destekliyor

Muhtemelen kabul edilecek

'Özel tasarlanmış bir plan'

Berlusconi'nin, Senato Dokunulmazlık Komisyonu'ndaki oturma katılması beklenmiyor. [Reuters]

eski italya başbakanı silvio berlusconi'nin siyasi kariyeri yakında son bulabilir. italya senatosu dokunulmazlık komisyonu, berlusconi'nin senatörlüğünün düşürülmesini öngören tasarıyı görüşmeye başladı. 

cuma günkü oylamada tasarının kabul edilmesi bekleniyor. senato genel kurulu'nun da aynı yönde karar alması halinde, berlusconi 20 yıl sonra ilk kez parlamento dışında kalacak ve seçimlerde aday olamayacak. 

77 yaşındaki berlusconi, geçen ay vergi kaçırmaktan suçlu bulunmuş ve dört yıl hapse mahkum edilmişti. ceza daha sonra bir yıl ev hapsine veya sosyal hizmete düşürülmüştü.

hükümetteki sol partiler, berlusconi’nin senatörlüğünün düşürülmesini destekliyor.

eski başbakanın lideri olduğu özgürlükçü halk partisi'nden (pdl) bazı milletvekilleri ise tasarının, "merkez sağın lidersiz bırakılması için tasarlanmış bir plan" olduğunu iddia ediyor.

'u dönüşü' yapmıştı

silvio berlusconi, hafta sonu partisinden beş bakanının hükümetten çekilmelerini istemiş ve italya'da siyasi krize neden olmuştu.

salı günü "hükümeti bitirmeye kararlı olduğunu" söyleyen berlusconi, sadece bir gün sonra fikir değiştirerek hükümete destek verme kararı almıştı. başbakan enrico letta'nın hükümeti bu gelişme sonrası çarşamba günü parlamentodan güvenoyu almıştı

berlusconi'nin 'u dönüşü' öncesi ise partisinin bazı üst düzey yetkilileri hükümetin düşürülmesine karşı çıkmışlardı. 

ekonomik krizi geride bırakmayan çalışan italya’da, hükümeti düşseydi muhtemelen 2014’ün ilk aylarında erken seçim yapılacaktı. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;