Basketbol

Beşiktaş galibiyetle başladı

Basketbolda, Erkekler FIBA Şampiyonlar Ligi E Grubu'ndaki ilk maçında Beşiktaş Sompo Japan, deplasmanda Belçika ekibi Proximus Spirou'yu 92-75 yendi.

Konular: Spor, Beşiktaş

ilk periyodu 24-17 önde geçen beşiktaş sompo japan, ikinci çeyrekte farkın kapanmasına engel olamadı ve ilk yarı 45-45'lik eşitlikle tamamlandı.

üçüncü çeyrekte oyunda üstünlüğü eline geçiren siyah-beyazlılar, son çeyreğe 6 sayı farkla önde girdi: 64-70. son çeyrekte rakibinin oyuna ortak olmasına izin vermeyen beşiktaş sompo japan, karşılaşmadan 17 sayı farkla 92-75 galip ayrıldı.

siyah-beyazlı takımda, clark 20 ve stimac 19 sayıyla oynadı. ev sahibi takımda ise libert 20 sayı üretti.

başantrenör ufuk sarıca maç sonunda "rakibimiz iyi hücum eden bir takım. bunu ben biliyordum. oyuncularımada maçtan önce söylemiştim. bu konuda uyarmıştım. açıkcası ilk yarı benim için sürpriz olmadı ama oyuncularım için sürpriz oldu. savunmada güçsüz kaldık ilk yarı ve 45 sayı yedik. ikinci yarı oyuna daha iyi konsantre olarak, daha iyi savunma yaparak rakibimizi durdurmayı başardık. bunun totalinde de rakibimizi ikinci yarıda 30 sayıda tuttuk. son çeyrekte sadece 11 sayıya izin vermemiz farkın açılmasına neden oldu. maç, maç bakıyoruz. şampiyonlar ligi’ne galibiyetle başlamak bizim için iyiydi." dedi. 

banvit de yendi 

erkekler fiba şampiyonlar ligi a grubu'ndaki ilk maçında banvit, deplasmanda israil ekibi ironi nahariya'yı 83-70 yendi.

ilk periyodu 21-21 eşitlikle geçilen müsabakada banvit, ikinci çeyrekte daha iyi hücum yaptı ve skoru 47-43'e taşıdı. banvit, ev sahibi ekip karşısında üçüncü periyotta farkı korumayı başardı: 65-61

son çeyrekte hücumda etkisini artıran banvit, müsabakadan 83-70 galip ayrıldı.

maçın en skorer ismi 17 sayıyla ironi nahariya'dan stu douglass olurken, banvit adına gediminas orelik, 16 sayı üretti.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;