Türkiye Süper Ligi

Beşiktaş maç fazlasıyla lider

Süper Lig'de Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 5-1 mağlup etti. Puanını 58'e yükselten Beşiktaş maç fazlası ve averajla liderliğe yükseldi.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Demba Ba takımının ikinci golünü attı. [Fotoğraf: AA]

recep tayyip erdoğan stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı da beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

siyah beyazlı takıma galibiyeti getiren goller 3'te mustafa pektemek, 38'de demba ba, 50'de ramon motta, 75'te olcay şahan ve 85'te jose sosa'dan geldi. ev sahibi takımın tek golünü 41'de tunay torun attı.
 

27. hafta

gaziantepspor 1-1 konyaspor
karabük 2-1 gençlerbirliği
kasımpaşa 1-5 beşiktaş
pazar
erciyesspor 0-1 eskişehirspor
sivasspor 1-1 balıkesirspor
başakşehir 3-1 rizespor
trabzonspor 2-1 galatasaray
pazartesi
fenerbahçe 1-0 bursaspor
mersin i.y.1-1 akhisar bld.

kasımpaşa'da barış başdaş 53'te, adem büyük de 78'de kırmızı kart gördü. lacivert beyazlılar maçı dokuz kişi tamamladı.

iki maç aradan sonra ligde galibiyet alan beşiktaş puanını 58'e yükseltti. aynı puana sahip bir maçı eksik galatasaray'ın önünde averajla liderlik koltuğuna oturdu.

galatasaray, pazar günü deplasmanda trabzonspor ile karşı karşıya geleck. 

üst üste dördüncü yenilgisini alan kasımpaşa ise 29 puanda kaldı.

beşiktaş gelecek hafta, kardemir karabükspor karşısına çıkacak. kasımpaşa da deplasmanda, çaykur rizespor ile üç puan mücadelesi verecek.

önder özen ilk maçında beşiktaş'a karşı

hafta içinde kasımpaşa teknik direktörlüğüne getirilen önder özen, ilk maçında eski ekibine karşı sahaya çıktı.

beşiktaş'ta futbol genel direktörlüğü yapan ve sezon başında bu görevinden ayrılan özen, kasımpaşa teknik direktörü olarak ilk kez yedek kulübesinde yer aldı. özen, maç öncesinde siyah beyazlıların yedek kulübesindeki oyuncu ve teknik heyetle tek tek tokalaştı. özen, slaven bilic'e sarılarak başarılar diledi.

beşiktaş teknik direktörü slaven bilic, kadroda zorunlu olarak tek değişiklik yaptı. hırvat çalıştırıcı, sarı kart cezalısı gökhan töre'nin yerine mustafa pektemek'i ilk 11'de sahaya sürdü. sosa, gökhan'ın yokluğunda orta sahanın sağında forma giyerken, olcay şahan diğer maçlarda olduğu gibi sol kanatta görev yaptı.

beşiktaş'ta cezalı gökhan töre'nin yanı sıra sakatlıkları süren veli kavlak, kaleciler tolga zengin ve cenk gönen, kadroda yer almadı. henüz hazır olmayan alexander milosevic ve ismail köybaşı ile uğur boral, kadroya dahil edilmedi.

beşiktaş, kasımpaşa karşısında taraftar desteğinden yoksun kaldı. siyah beyazlı taraftarlar, beşiktaş'ın misafir takım tribün kapatma cezası sebebiyle statta yer alamadı.

kasımpaşa'da isveçli kaleci jan andreas isaksson, yedi hafta sonra ilk 11'de şans buldu.

lacivert beyazlı takımda sakatlıkları süren orhan şam ile eren derdiyok da kadroda yer almadı.

bilic: umarım galatasaray trabzon'da 3 puan alamayacak

beşiktaş teknik direktörü slaven bilic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, önemli bir karşılaşmayı kazandıklarını vurgulayarak, "çok iyi sonuç aldık, tamamıyla hak ettik. iyi oynadık sadece ilk yarının birkaç dakikasında baskı oldu. maçın dönüm noktası motta ile bulduğumuz üçüncü gol oldu. ondan sonra rakip eksik kaldı. dördüncü golü bulduktan sonra oyunu bitirmek rutin haline geldi. hem oyundan hem performanstan hem de beş golden oldukça memnunum" diye konuştu.

şampiyonluk şansı konusunda yüzdelerle konuşmak istemediğini belirten hırvat çalıştırıcı, şunları kaydetti:

"şanslar eşit. oynanacak çok maç var. her maç çok zor. sezonun bu aşamasında takımlar garip sonuçlar alabiliyor. düşmeme mücadelesi veren takımlar üst üste galibiyetler alabiliyor ve ligin dengesini bozabiliyor. tamamıyla kardemir karabükspor maçına konsantre olacağız. üç kulübün de şampiyonluk konusunda şansı var. umarım galatasaray, trabzonspor karşısında 3 puan almayacak ve şansımız daha yükselecek. kalan 7 maçı da kazanırsak hedefe ulaşmış olacağız."

slaven bilic, siyah beyazlı takımın eski futbol genel direktörü önder özen'in kasımpaşa teknik direktörü olarak iyi işler yapacağını savundu.

kasımpaşa karşısında 5-1'lik skoru beklemediğini kaydeden siyah beyazlı takımın çalıştırıcısı, "kazanma şansımız olduğunu biliyordum. kasımpaşa sezon boyunca istenen sonuçları alamıyordu. potansiyelinden uzak sonuçlar alan bir takım. motta'nın golü ve kırmızı karta kadar maç kolay gitmedi" diye konuştu.

bilic, tolga zengin ve cenk gönen'in yokluğunda kalede görev yapan günay güvenç'in, bulduğu şansı iyi kullandığını ifade etti.

özen: mevcut tabloyu değiştirmek için çareler arayacağız"

kasımpaşa'nın yeni teknik direktörü önder özen, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, rakibin maça golle başladığını, ikinci yarıda da aynı şekilde sonuca gittiğini ve iki oyuncunun da kırmızı kart gördüğünü dile getirdi.

ligin en güçlü, çabuk hücuma çıkan ve sonuç alabilen, kırılgan bir takımın zaaflarından çabuk yararlanan ve organize bir takım olan beşiktaş ile oynadıklarını belirten önder özen, "geçtiğimiz 26 haftadan kalan bazı kötü alışkanlıkların farkındaydık. takımı antrenman sahasında 3 kez, bugün sahada ilk kez gördüm. golü erken yedik. devre sonuna kadar bir pozisyon verdik" dedi.

ikinci yarı yapmak istediklerini aşağı yukarı gerçekleştirdiklerini belirten lacivert beyazlı takımın çalıştırıcısı, "ikinci yarıya da gol yiyerek başladık. motta'nın golü sonrası kırmızı kart geldi. kırık dökük bir şekilde devam ettik. bu sezon 5. kez 5 ve üstünde gol yiyerek maçı bitirdik. 2 kırmızı kart, yaşanabilecek bütün olumsuz senaryoları gördük. mevcut tabloyu değiştirmek için çareler arayacağız" ifadelerini kullandı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;