UEFA Avrupa Ligi

Beşiktaş son dakikalarda yıkıldı

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'ndaki ilk maçına çıkan Beşiktaş, son dakikalarda yediği golle Asteras ile 1-1 berabere kaldı. Grubun diğer maçından ise gol çıkmadı.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Yağmur nedeniyle bozulan zemin futbolculara zor anlar yaşattı. [AA]

yağmur nedeniyle kötüleşen zeminde beşiktaş'ın golünü 33'te gökhan töre attı. maçın 87'nci dakikasında ise facundo parra'nın golüyle yunan temsilcisi beraberliği yakaladı. maç 1-1 sona erdi. her iki takım da gruba birer puanla başladı.

grubun diğer maçında ise partizan ile tottenham hotspur sırbistan'da golsüz berabere kaldı.

maçtaki ilk tehlikeli pozisyon sekizinci dakikada geldi. beşiktaş'ta oğuzhan'ın kullandığı serbest vuruş direğe çarptı fakat çizgiyi geçmedi.

26'ncı dakikada ise zisopoulos kolay bir şekilde ceza alanına kadar yaklaştı. vuruşunda top direğin hemen yanından auta gitti.

bu akşam kazanamamış olmamız, gerçekten inanılmaz. son 10 dakika dışında tamamen üstündük. çok gol fırsatı yakaladık. maçı bitirecek golü atmalıydık. 

by Slaven Bilic

30'uncu dakikada mustafa pektemek sakatlandı. onun yerine ise cenk tosun oyuna girdi.

üç dakika sonra ise beşiktaş'ın golü geldi. oğuzhan özyakup'un topuk pası ile ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan gökhan töre'nin gelişine yerden çektiği şut yan direğe de çarpıp kaleci tomas kosicky'nin solundan ağlarla buluştu. 

bu gol ilk yarının da skorunu belirledi. ev sahibi ekip soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti. 

ikinci yarıya da beşiktaş etkili başladı. üst üste rakip alanda pozisyon bulan beşiktaş'ta 66'da ceza sahası içerisinden olcay şahan'ın vuruşu dışarı çıktı. yeni transfer sosa 69'da oyuna girdi.

baskısını sürdüren beşiktaş bitime üç dakika kala kalesinde golü gördü. facundo parra beraberlik golünü buldu. maç da bu golle sona erdi.

demba ba ve sosa yedek

cezası nedeniyle arsenal ile londra'da oynanan uefa şampiyonlar ligi play-off eleme turu rövanş maçını tribünden izlemek zorunda kalan beşiktaş teknik direktörü bilic, sakatlıkları geçmesine rağmen yeni transferler demba ba ve jose sosa'ya ilk 11'de şans vermedi. iki futbolcu da yedek kulübesinde yer alırken, sosa takıma geldikten sonra ilk kez 18 kişilik maç kadrosuna alındı.

asteras karşısına tek forvet olarak mustafa pektemek'i çıkaran bilic, oğuzhan özyakup'a da bu oyuncunun arkasında görev verdi. son haftalarda savunmanın sağında ismail köybaşı'nı oynatan hırvat teknik adam, asteras maçında bu bölgedeki tercihini necip uysal'dan yana yaptı.

sakatlığı bulunan ersan adem gülüm'ün yerine savunmanın göbeğinde tomas sivok forma giydi. ön libero hutchinson-veli kavlak ikilisinden oluşurken, orta alanın solunda olcay şahan, sağında ise gökhan töre oynadı. 

her zaman yaptığımız direkt ataklarda, tek hedefimiz gol atmaktı. golü son dakikalarda bulduk. buradan bir puanla ayrılmak, grupta ilerisi için umut veriyor

by Staikos Vergetis

tribünler yine boş kaldı

beşiktaşlı taraftarlar geçen hafta çaykur rizespor maçında olduğu gibi asteras karşılaşmasına da ilgi göstermedi. atatürk olimpiyat stadı'nın büyük bölümü boş kalırken, karşılaşmayı sekiz bine yakın sporsever izledi. 

yoğun yağmur nedeniyle kale arkası tribününde bulunan taraftarlar doğu tribününe geçti. yağmur nedeniyle sahanın zemini de ağırlaştı.

kılıçdaroğlu da maçı izledi

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu da beşiktaş ile asteras arasında yapılan uefa avrupa ligi maçını izledi. 

daha önce çarşı taraftar grubuyla birlikte maçı izleyeceği açıklanan kılıçdaroğlu, karşılaşmayı protokol tribününden takip etti. beşiktaş başkanı fikret orman ise maçta yoktu.

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;