Türkiye Kupası

Beşiktaş'ı Rize durdurdu

Türkiye Kupası F Grubu'nda Beşiktaş'a konuk olan Çaykur Rizespor, 1-0'lık skorla, rakibinin dokuz maçlık yenilmezlik serisini bitirdi.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Lua-Lua, takımına kazandırdığı penaltıyı gole çevirdi. [Fotoğraf: AA]

olimpiyat stadı'nda oynanan maçın tek golü 44'üncü dakikada penaltıdan geldi.

sağ kanattan atılan pasa hareketlenen lomano lua-lua ceza sahası içine girdi. kaleci tolga zengin yere yatarak topa sahip olmaya çalışırken lua-lua'ya faul yaptı. kazanılan penaltı atışını kullanan lua-lua, topu ağlarla buluşturdu.

62'de sosa'nın yaklaşık 25 metreden yaptığı sert şutta, kaleci aykut erçetin topu son anda kornere tokatladı.

85'te oğuzhan özyakup'un soldan kullandığı köşe atışında ön direkte pedro'nun vurduğu kafa vuruşunda, top direğe çarparak oyun alanına döndü. pozisyonun devamında kerim'in ortasında ceza sahasında atınç'ın kafası auta gitti.

üç puan 1-0'lık skorla çaykur rizespor'un oldu.

rize böylece ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı ve puanını altıya yükselterek zirveye yerleşti.

dokuz maç sonra ilk kez kaybeden beşiktaş ise üç puanda kaldı. siyah beyazlı ekip 2 kasım'daki fenerbahçe maçından beri çıktığı dokuz resmi maçta yenilgi yüzü görmemiş; sekiz galibiyet ve bir beraberlik almıştı.

f grubu'nda sarıyer'i 1-0 yenen adana demirspor'un da beşiktaş gibi üç puanı bulunuyor.

bilic: hazırlık maçını bile kaybetmeyi sevmiyorum

beşiktaş teknik direktörü slaven bilic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"hazırlık maçını bile kaybetmeyi sevmiyorum. çaykur rizespor savaştı ve kazandı. işlerini iyi yaptılar. harika oynamadık ancak çok kötü performans da sergilemedik. kaybetmeyi kesinlikle hak etmedik. kısır bir maçtı. az sayıda pozisyon vardı ve onları da biz bulduk. iki topumuz direkten döndü. bu akşamki kadronun ortaya koyduğu gayretten memnunum."

çaykur rizespor teknik direktörü hikmet karaman ise üç puanın grup için çok önemli olduğunu söyleyerek, "benim asıl değerlendirmem, lig boyunca fazla şans almamış ya da maç eksikliği olan oyuncuların ortaya koyduğu performanstı. bu açıdan baktım. kaybedebilirdik de. grup için avantaj gibi gözüken 3 puanı aldık" dedi.

furkan ve ümit ilk 11'deydi

beşiktaş teknik direktörü slaven bilic, bu maçta iki genç oyuncusu furkan yaman ve ümit karaal'a ilk 11'de şans tanıdı.

sarıyer ile yapılan ilk maçta oyuna sonradan giren iki futbolcu, ilk kez resmi bir maçta sahaya ilk 11'de çıkmış oldu. furkan yaman forvette, ümit karaal ise savunmanın solunda forma giydi.

bilic, senegalli futbolcu demba ba, mustafa pektemek ve cenk tosun'un yokluğunda forvette genç oyuncu furkan'ı oynattı.

beşiktaş, tottenham maçında olduğu gibi sakat futbolcuların çokluğu nedeniyle çaykur rizespor karşısına da 18 yerine 17 kişilik kadroyla çıktı.

siyah-beyazlılarda sakatlıkları süren cenk gönen, tomas sivok, ersan gülüm, ramon motta, veli kavlak, necip uysal, demba ba, mustafa pektemek ve cenk tosun ile hafif sakatlığı olan gökhan töre kadroda yer almadı.

maç öncesinde tottenham karşılaşmasında olduğu gibi statta ışıklar söndü.

maçın başlamasına yaklaşık 1 saat kala yaşanan yaklaşık 10 dakikalık kesintinin ardından ışıklar yeniden yandı. beşiktaş ile tottenham arasında oynanan uefa avrupa ligi maçında da karşılaşma oynanırken, iki kez stat ışıkları sönmüştü.

hangi statta oynanacağı dün gece belli olan karşılaşmaya taraftarlar ilgi göstermedi.

olimpiyat stadı'nda 500'e yakın taraftar yer aldı. az sayıda çaykur rizespor taraftarı da kendilerine ayrılan kale arkası tribünden takımlarını destekledi.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;