Türkiye Süper Ligi

Beşiktaş'tan bir kayıp daha

Beşiktaş deplasmanda, Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı. Üst üste iki hafta puan kaybeden Siyah beyazlılar ligin bitimine üç hafta kala lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde kaldı.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Beşiktaş ligde üst üste iki hafta puan kaybetti. [Fotoğraf: AA]

manisa 19 mayıs stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı 14'te mehmet akyüz'ün attığı golle akhisar'ın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

ikinci yarının başında baskılı olan beşiktaş 54'te demba ba'nın kafa golüyle 1-1'lik beraberliği yakaladı. kalan dakikalarda başka gol olmadı ve beşiktaş, şampiyonluk yolunda çok önemli iki puan daha kaybetti.
 

31. HAFTA

başakşehir 2-1 sivasspor
konyaspor 1-0 gençlerbirliği
mersin 0-1 galatasaray
kasımpaşa 2-3 balıkesirspor
karabük 2-2 eskişehir
trabzonspor 1-0 bursaspor
fenerbahçe 1-1 erciyesspor
gaziantepspor 1-2 rizespor
akhisar 1-1 beşiktaş

üst üste ikinci beraberliğini alan beşiktaş puanını 66'ya yükseltti. ligin bitimine üç hafta kala lider galatasaray'ın dört puan gerisinde kaldı. 

akhisar belediyespor ise puanını 35'e yükseltti. ligde kalmayı matematiksel olarak da garantiledi.

beşiktaş teknik direktörü slaven bilic, geçen hafta gaziantepspor ile oynadıkları karşılaşmanın ilk 11'ini değiştirmedi.

siyah beyazlı takımda kaleci cenk gönen, mustafa pektemek, oğuzhan özyakup, necip uysal, kerim frei, cenk tosun ile opare karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.

ege temsilcisinde ise son oynanan gençlerbirliği maçından farklı olarak custodio ve vaz te'nin yerine kadir keleş ile scapolan ilk 11'de forma giydi.

manisa 19 mayıs stadı'ndaki maça ev sahibi takım taraftarı fazla ilgi göstermedi. beşiktaş seyircileri ise kendilerine ayrılan gediz kale arkası tribününden takımlarına destek verdi.

türkiye futbol federasyonu profesyonel futbol disiplin kurulu tarafından bir maç ceza alan akhisar belediyespor teknik direktörü roberto carlos müsabakayı stattaki localardan birinde takip etti.

beşiktaş tribünleri müsabakadan önce "her yer soma, her yer karanlık" şeklinde tezahüratta bulundu.

bilic: bütün sorumluluk bana aittir

beşiktaş teknik direktörü slaven bilic, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, hayal kırıklığına uğradıklarını ama karşılaşmanın sonucunun adil olduğunu söyledi.

akhisar belediyespor'un puan almayı hak etiğini belirten hırvat teknik adam, şöyle konuştu:

"müsabakaya iyi başladık ama bir gol yedik. bu golü sanki maçın bitmesine 5 dakika kala yemiş gibi çok gergin bir şekilde hareket etmeye başladık, iyi pas yapamadık, kazanmayı hak edecek bir oyun oynamadık. sezon boyunca oynadığımız oyunu sergileyemedik. önemli noktalardan biri de şu, psikolojik olarak hazır değildik, iyi şekilde hazırlanmamıştık. bunu gördük çünkü sezonun en önemli döneminde üst üste 2 maçta puan kayıpları yaptık. her şey elimizdeyken bu fırsatları kullanamadık. bu zihinsel hazırlığımızın yeterli olmadığını gösteriyor. bu noktada da bütün sorumluluk bana aittir. demek ki şampiyonluk yarışını kovalamak, şampiyon olmak için gerekli zihinsel gücü ortaya koyamadık."

slaven bilic, müsabakada tek olumsuz noktanın sadece sonuç olmadığını, oyun şekillerini de beğenmediğini söyledi.

futbolcuların ortaya koyduğu gayret, çaba ve fiziksel mücadeleyi beğendiğini kaydeden hırvat teknik adam, "şansımız bu maçtan önceki olduğu gibi değil. ancak tabii ki pes etmeyeceğiz. kağıt üstünde galatasaray çok favori ama biz de kazanmaya çalışacağız" diye konuştu.

bilic, şampiyonluk yarışından kesinlikle havlu atmadıklarını belirterek, "bu mücadelenin içinde olacağız ama hem performans hem de sonuç beni hayal kırıklığına uğrattı" ifadesini kullandı.

ligde bitime 10-15 hafta kala baskıyla başa çıkmanın kolay olduğunu kaydeden bilic, sezon finaline doğru baskının arttığını, son 2 maçta aldıkları sonuçların bu baskıyı kaldıramadıklarını gösterdiğini söyledi.

slaven bilic, sezon değerlendirmesinin lig bittikten sonra yapılacağını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"kişisel olarak iyi bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirim. sezonun bu döneminde gaziantepspor ve akhisar belediyespor maçlarında her şey elimizdeyken gerekeni yapamadık. başta ben olmak üzere büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz. özellikle dün akşam rakibimiz puan kaybı yaşadıktan sonra burada istediğimiz sonucu alamamak insanın sinirlerini bozuyor." 

akhisar belediyespor teknik sorumlusu ercan kahyaoğlu ise "istediklerimizi sahaya yansıtmayı başardık" dedi.

kahyaoğlu, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını belirterek, "istediklerimizi sahaya yansıtmayı başardık. topun bizde kalmasını istiyorduk, bunu gerçekleştirdik. bizim için sevindiriciydi. 4 gün sonra bir maç daha oynayacağız. orada da aynı oyun düzeniyle kazanmak için planımızı kuracağız, bu şekilde oynayacağız" diye konuştu.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;