Kültür-Sanat

Besteci Ergüder Yoldaş vefat etti

Besteci Ergüder Yoldaş, İzmir'de zatürre teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yoldaş, 77 yaşındaydı.

Ergüder Yoldaş [Fotoğraf: Twitter]

yaklaşık 20 gün önce zatürre teşhisiyle izmir'deki özel bir hastanede tedavi altına alınan besteci ergüder yoldaş, sabaha karşı hayatını kaybetti. ailesi, cenaze töreninin salı günü yapılmasının planlandığını söyledi.

6 haziran 1939 doğumlu ergüder yoldaş, bir dönem eşi olan nur yoldaş ile 1981 yılında çıkardığı "sultan-ı yegâh" albümüyle türk pop müzik tarihinin önde gelen albümlerinden birine imza attı.

büyükada'da yaşadığı inziva hayatıyla da gündeme gelen yoldaş, son dönemde izmir'de kız kardeşiyle yaşıyordu.

"eserlerinin bazıları kayda alındı, bazıları hâlâ notalarda duruyor"

"sultan-ı yegâh" albümüne besteciyle birlikte imza atan sanatçı nur yoldaş, eski eşi besteci ergüder yoldaş'ın vefat haberini ankara'da aldığını ve izmir'e doğru yola çıktığını söyledi.

ergüder yoldaş'ın uzun zamandır yoğun bakımda olduğunu anlatan yoldaş, "son derece üzgünüz. çok ağır şeyler yaşadık. her şeyden önce oğlumun babası, torunumun dedesi. üzüntünün tarifi yok, kelimelerin bittiği anı yaşıyoruz" diye konuştu.

"eserlerinin bazıları kayda alındı, bazıları hâlâ notalarda duruyor. ömürümüz yettiğince onun eserlerini yaşatmaya çalışacağız" ifadelerini kullanan yoldaş, "geçmişte ölümüyle ilgili çıkan asılsız haberler hakkında telefonda konuşup gülüşürdük. yanında yaşadığı kız kardeşi ayça hanım, çok fazla emek sarf etti, çok ilgilendi. arayanlardan, soranlardan, ilgilenenlerden allah razı olsun" dedi.

"son 6 aydır alzheimer söz konusuydu"

bestecinin oğlu tunç devrim yoldaş da babasının zatürre teşhisiyle 20 gündür tedavi gördüğünü, sabaha karşı hayatını kaybettiğini ifade etti.

"son 6 aydır da alzheimer söz konusuydu. yaklaşık 10 gün önce zatürre geri çekilince toparlar gibi oldu ama ileri alzheimer olduğu için beyin akciğerlere nefes alma emri gönderemedi, bunun sonucunda da öldü. acımız büyük, çok üzgünüz. türk müziği çok önemli bir kompozitörünü kaybetti. ergüder yoldaş'ın müzikle yapmak istedikleri, fikrini yaşatmak isteyen müzisyenlere emanet."

babasıyla yaklaşık 2 yıldır yüz yüze görüşmemelerine rağmen sık sık telefonla iletişim kurduklarını dile getiren yoldaş, babasının 2001 yazından bu yana balçova'da halasıyla yaşadığını anlattı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;