Türkiye

Beştepe'den 'Kuvayı Milliye' mesajı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Danıştay'daki 'uzun ve siyasi konuşma' krizi sonrası ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bulunduğu topluluğa konuşma yaptı. Feyziyoğlu, "FETÖ'ye karşı haklı mücadeleyi anlatmak için sizin talimatınızla bir çalışma grubu oluşturulacaksa burada etkin şekilde yer almaya, Türkiye'de olanları dünyaya en önde anlatmaya biz hazırız" dedi. "Kuvayı Milliye ruhunun bir daha bozulmamak üzere sürdürülmesini diliyoruz" diye konuştu.

Konular: Türkiye

barolar başkanları'yla cumhurbaşkanlığı sarayı'nı ziyareti sırasında külliye'de cumhurbaşkanı erdoğan'ın da aralarında bulunduğu topluluğa seslenen feyzioğlu, cumhurbaşkanı'nın 15 temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde 'önemli bir liderlik örneği' gösterdiğini söyledi. feyzioğlu, darbe girişimi sonrası sürdürülen operasyonlarda 'suçlu ve suçsuzun birbirinden ayrılması' gerektiği çağrısı yaparak, "fetö üyeleri, mağdur konumunu zorlayabilir ve uluslararası toplumdan destek almaya çalışabilir" uyarısı yapıp, "fetö'ye karşı haklı mücadeleyi anlatmak için sizin talimatınızla bir çalışma grubu oluşturulacaksa burada etkin şekilde yer almaya, türkiye'de olanları dünyaya en önde anlatmaya biz hazırız" dedi. 

feyzioğlu, "79 milyon vatandaşı kucaklaştırmanın tek yolu adalet paydasında buluşmak. hukukun üstünlüğüne güven sağlandığında, dini dili, inancı ne olursa olsun vatandaşımız türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmakla gurur duyacaktır. böylece sinsi yapıların planları da sonsuza dek boşa çıkmış olacaktır. kuvayı milliye ruhunun bir daha bozulmamak üzere sürdürülmesini diliyoruz" diye konuştu.

"türkiye bir hukuk devleti olarak kalmaya devam edecektir"

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"baro başkanlarımız şundan emin olsunlar, türkiye bir hukuk devletidir ve hukuk devleti olarak kalmaya devam edecektir. ülkemize ve milletimize savaş açan darbecilere karşı mücadele ilk andan itibaren hukuk devleti sınırları içinde yürütülmüştür. 15 temmuz gecesi darbeciler karşılarında milletimiz ve emniyet güçlerimizle birlikte savcılarıyla, hakimleriyle adalet teşkilatımızı da bulmuşlardır."

erdoğan, feyzioğlu ve baro yönetimindekilerle, bazı konularda dertleşme imkanlarının da olacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"bakıyorsunuz uluslararası af örgütü açıklama yapıyor, bazı şeylerden endişe duyduklarını söylüyorlar. önce bazı şeylerden endişe duyacağını söyleyeceğine çık gel bakalım burada, türkiye cumhuriyeti'nin parlamentosunda ne olmuş, gel bakalım burada acaba emniyet teşkilatında bombalanma neticesinde 53 emniyet görevlimiz nasıl şehit olmuş? gel gör bakalım cumhurbaşkanlığı külliyesi nasıl vurulmuş, burada 6 şehit nasıl olmuş? boğaz köprüsü'nün üzerinde ve kuleli askeri lisesi'nin orada 39 kişi nasıl şehit edilmiş? gel bunları bir gör, yerinde incele, sana düşen görev budur. ondan sonra da açıklamanı yap. sadece duyduklarınla, aldığın haberlerle bu tür açıklamaları yaptığın zaman, kusura bakma sana saygı duyulmaz."

danıştay krizi

danıştay'ın 2014 mayıs ayındaki kuruluş yıldönümü törenine katılan ve o sırada başbakanlık görevinde bulunan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, türkiye barolar birliği başkanı metin feyzioğlu'na hem 'konuşma süresinin uzunluğu' hem de 'siyasi içerikli bir konuşma yapmasını' gerekçe göstererek tepki gösterip ve salonu terk etmişti. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;