G20

Beyaz Saray: Obama ile Erdoğan görüşecek

Beyaz Saray, G-20 zirvesi için Türkiye'ye gelecek olan Obama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Kasım'da bir araya geleceğini duyurdu.

Konular: Türkiye, G20, ABD

beyaz saray'daki günlük basın toplantısına, basın sözcüsü josh earnest'ün yanı sıra beyaz saray ulusal güvenlik danışmanı susan rice ve yardımcısı ben rhodes da katılarak, obama'nın seyahat planı hakkında bilgi verdi.

beyaz saray ulusal güvenlik danışman yardımcısı ben rhodes, hafta sonu antalya'da yapılacak olan g-20 zirvesi için türkiye'ye gelecek olan abd başkanı barack obama ile cumhurbaşkanı tayyip erdoğan'ın 15 kasım'da görüşeceğini açıkladı.

görüşmenin en önemli gündem maddeleri işid ve suriye olacak.

cumhurbaşkanlığı sözcüsü ibrahim kalın da, erdoğan'ın hemen hemen bütün liderlerle ikili görüşmeler yapacağını söylemişti.

"programda putin görüşmesi yok"

rhodes, obama'nın, erdoğan ile görüşmesinden sonra g-20 zirvesinin açılış törenine katılacağını, pazartesi günü öğleden sonra ise bazı avrupa ülkelerinin liderleriyle görüşeceğini belirtti. rhodes, bu görüşmelerde işid ile mücadele ve ukrayna meselelerinin ele alınacağı bilgisini verdi.

susan rice ise, suriye meselesinin zirve görüşmelerinde önemli bir gündem maddesi olacağını belirterek, "g-20 zirvesi, işid'in gücünü zayıflatmak ve ortadan kaldırmak için yürüttüğümüz askeri ve diplomatik çabalarımızı güçlendirmek adına ortam oluşturma imkânı sağlayacak" dedi.

rice, obama'nın g-20 zirvesinin ardından altı günlük bir asya ziyareti için filipinler ve malezya'ya hareket edeceğini söyledi.

susan rice, abd başkanı obama ve rusya devlet başkanı vladimir putin'in g-20 liderler zirvesi esnasında görüşüp görüşmeyeceği sorusu üzerine de, obama'nın programında böyle bir resmi görüşme olmadığı yanıtını verdi.

rice, "fakat g-20 ve birçok liderin katıldığı uluslararası toplantılarda sıkça görüldüğü gibi doğrudan görüşme yapmak için bolca fırsatları olacağını bekliyoruz" dedi.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;