ABD

Beyaz Saray yakınında patlama

Obama ailesi ayrılmak üzereyken Beyaz Saray bahçesinin hemen dışında bir yiyecek kamyoneti patladı. Olay Beyaz Saray'da kısa süreli güvenlik alarmına sebep oldu.

[Fotoğraf: Twitter / @will_sweet1]

obama ailesi helikopter ile beyaz saray’dan ayrılmak üzereyken, sarayın güney bahçesi tarafından şiddetli bir patlama sesi duyuldu. sesin kaynağı beyaz saray bahçesinin hemen dışında patlayan bir yiyecek kamyonetiydi. patlama sebebiyle saray ve etrafında büyük bir duman bulutu oluştu.

patlama olduğunda obama ve ailesi helikoptere binmeye hazırlanıyordu ve patlamanın yakın olduğu güney bahçesine bulunmuyorlardı.

gizli servis sözcüsü brian leary, patlama sebebiyle ortaya çıkan yangının kontrol altına alındığını ve kamyonet enkazı ve çevresinin bomba arama köpekleriyle tarandığını açıkladı.

patlama sesiyle gizli servis alarma geçerken, ne olduğu anlaşılana kadar basın mensuplarını brifing odasına sokup kapıları kilitledi ve dışarıya çıkmalarına bir süre izin vermedi.

obama ailesi bir saat gecikmeli olarak beyaz saray'dan ayrıldı ve sivil haklar yürüyüşü'nün 50. yıl dönümü sebebiyle alabama eyaletinin selma kentine gitti.

kaynak: reuters

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;