IŞİD

Beyaz Saray’da IŞİD'le mücadele zirvesi

ABD Başkanı Obama, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüyle mücadelede izlenecek stratejiyle ilgili Kongre liderleriyle Beyaz Saray'da bir araya geldi. Obama, harekete geçmek için gereken yetkiye sahip olduğunu söyledi.

Konular: ABD, Ortadoğu, Irak
ABD Başkanı Obama, Kongre liderlerine IŞİD'le mücedele stratejisini anlattı. [Fotoğraf-AFP]

beyaz saray'dan yapılan açıklamada, toplantının verimli geçtiği ve kongre liderlerinin işid'in geriletilmesi ve nihayetinde yok edilmesine yönelik çabalara desteklerini ifade ettiği belirtildi.

açıklamaya göre, obama görüşmede kongre liderlerine, "yarın gece açıklayacağı misyona uygun olarak işid'e karşı harekete geçmek için ihtiyaç duyduğu yetkiye sahip olduğunu" söyledi.

obama'nın, "başkan ve kongre, işid gibi bir ulusal güvenlik tehdidiyle mücadelede birlikte çalıştığında ülkenin daha güçlü ve verdikleri çabaların daha etkili olduğu yönündeki inancını yinelediği" kaydedildi.

beyaz saray açıklamasında, "başkan, kongre liderlerine, kongre'nin, genel çabalara yardımı dokunacak ve dünyaya abd'nin işid tehdidini yenilgiye uğratmada birlik halinde olduğunu gösterecek adımlar atmasından memnuniyet duyacağını belirtti" ifadesi kullanıldı.

görüşmeye kongre'den, temsilciler meclisi başkanı cumhuriyetçi john boehner, temsilciler meclisi'ndeki demokrat azınlık lideri nancy pelosi, senato'daki demokrat çoğunluk lideri harry reid ve senato'daki cumhuriyetçi azınlık lideri mitch mcconnell katıldı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;