IŞİD

Beyci rafinerisi IŞİD'in elinde

Irak'taki en büyük petrol rafinerisi yoğun çatışmalar sonucunda Irak Şam İslam Devleti'nin eline geçti. Çatışmalarda 5 Irak askeri öldü. Irak ordusuna ait savaş uçakları da bölgeyi bombalıyor.

Konular: Ortadoğu, IŞİD
IŞİD üyeleri rafineriye makineli tüfeklerle ve havan toplarıyla saldırdı. [Fotoğraf: Twitter]

irak şam islam devleti örgütü, irak'ın en büyük petrol rafinerisi olan beyci'nin kontrolünü ele geçirdi. çatışmalarda 5 irak askeri öldü.

al jazeera muhabiri can hasasu, bölgede irak ordusu ile işid mensupları arasındaki çatışmaların sürdüğünü söylüyor.

beyci'nin güvenliğini bölgedeki irak ordusuna bağlı kürtlerden oluşan bir tugay sağlıyor.

irak güvenlik kaynakları ve rafineri çalışanlarının anlattıklarına göre, işid militanları rafineriye makineli tüfeklerle ve havan toplarıyla saldırdı.

işid rafineriye saldırmak için üç ana girişten ikisini kullandı. havan toplarından biri yedek parça deposuna isabet etti ve binadan duman yükselmeye başladı.

irak ordusu da ülkenin kuzeyindeki bölgeyi bombalıyor. ordunun bombardımanı bir yakıt deposunda yangına neden oldu.

işid'in irak'ın kuzeyinde ilerleyişini hızlandırdığı geçen haftadan bu yana rafineri kuşatma altındaydı.

17 haziran salı günü yabancı personel rafineriden tahliye edilmiş, bir saldırıya karşı güvenlik sebebiyle hazırlık yapılmıştı. irak'ın en büyük rafinerisinde üretim durdurulmuştu.

beyci rafinerisi tikrit ve musul'un arasında kalan bölgede yer alıyor. beyci'ye yakın noktadaki tuzhurmatu, haviye ve samarra bölgelerinde çatışmalar sürüyor.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;