Kıbrıs müzakereleri

Biden Kıbrıs'a gidiyor

ABD Başkan Yardımcısı Biden, gelecek hafta gideceği Kıbrıs'ta Türk ve Rum liderlerle görüşecek. Biden’ın Ada’da devam eden çözüm sürecine destek vermesi bekleniyor.

Joe Biden'ın Kıbrıs'ta iki toplumlu federal devlet kurulmasını desteklemesi bekleniyor. [Fotoğraf: Reuters]

beyaz saray'dan yapılan yazılı açıklamada, amerika birleşik devletleri (abd) başkan yardımcısı joe biden'ın 20-23 mayıs'ta romanya ve kıbrıs'ı ziyaret edeceği bildirildi.

güney kıbrıs rum yönetimi lideri nikos anastasiadis'in davetiyle kıbrıs'a gidecek biden,  kktc cumhurbaşkanı derviş eroğlu’yla da görüşecek.

açıklamada biden’ın  kıbrıs’ın iki bölgeli ve iki toplumlu federasyon olarak yeniden birleşmesi için kapsamlı bir anlaşmayı destekleyeceği ifade edildi.

abd başkan yardımcısı, taraflara bölgenin güvenliği ve barışı için çalışmalarını yoğunlaştırması gerektiğini hatırlatacak. ayrıca görüşmelerde adadaki halkların, iki toplum arasında mutabakata varılması noktasında önemli rol üstleneceğine vurgu yapılacak.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;