Suriye'de iç savaş

Bin 900 Suriyeli Cerablus'a döndü

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında IŞİD'den temizlenen Cerablus'a dönen Suriyelilerin sayısı bin 900 oldu.

[Fotoğraf: AA]

suriyeliler, kurban bayramı'nı yakınlarıyla birlikte cerablus'ta geçirmeye çalışıyor. 6 yıldan bu yana devam eden iç savaştan kaçarak türkiye'ye sığınan suriyelilerin bir kısmı kurban bayramı'nın üçüncü gününde ülkelerine gitmek için gaziantep valiliği'ne başvurdu.

alınan izinlerin ardından toplamda bin 900 kişi, göç idaresi il müdürlüğü'nce karkamış spor salonu'nda kayıt işlemlerini yaptırdı.

çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan suriyeli aileler ülkelerine döndü. yanlarına aldıkları eşya ve bavullarıyla karkamış gümrük kapısı'na giden suriyeliler, güvenlik kontrolünden geçirilerek cerablus'a gönderildi.

gaziantep göç müdürü oktay bahçeci, 24 ağustos'ta başlatılan fırat kalkanı harekâtı kapsamında suriyelilerin ülkelerine döndüğünü söyledi.

dönüşlerin halen sürdüğünü dile getiren bahçeci, "nöbetçi personelimizle birlikte talepleri yerine getiriyoruz. cerablus'a geçmek isteyenler gelip gerekli işlemlerini yaptıktan sonra kendi topraklarına dönebiliyor. geçişler 7 günde ise bin 900 kişiye ulaştı" dedi.

türkiye'nin başlattığı fırat kalkanı harekâtı'nın yürütüldüğü ilk merkez cerablus olmuştu. operasyonlar sonucu bölge işid'den temizlenmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;