Türkiye

Bingöl saldırısında bir tutuklama

Bingöl Emniyet Müdürü'ne düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili soruşturmada bir kişi tutuklandı, 7 kişi denetimli serbestlik kararı ile serbest bırakıldı.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: AA]

bingöl'de emniyet müdürü atalay ürker'e yönelik düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan 8 şüpheli mahkemeye çıkarıldı. şüphelilerden ali kılıçgedik hakkında mahkeme tutuklama kararı verirken, 7 kişi denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakıldı. mahkeme soruşturma için gizlilik kararı da verdi. 

olay 9 ekim'de meydana geldi. bingöl emniyet müdürü atalay ürker, emniyet müdür yardımcısı atif şahin ve başkomiser hüseyin hatipoğlu'na, kobani eylemleri sırasında hasar gören işyerlerini gezdikleri sırada bir araçtan inen kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. emniyet müdür yardımcısı atif şahin ile başkomiser hüseyin hatipoğlu şehit oldu. 

saldırıdan sonra bingöl'ün genç ilçesi girişinde durdurulmak istenen araçtan ateş açılması üzerine çatışma çıktı, araçtaki dört kişi öldürüldü. valilik ölen kişilerin, bingöl emniyet müdürü'ne yönelik saldırının failleri olarak değerlendirildiğini açıkladı. bu öldürülen kişiler için başbakan ahmet davutoğlu da "saldırının failleri konumundaki teröristler bir, iki saat içerisinde cezalandırıldı" ifadesini kullandı. 

kaynak: dha ve al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;