ABD

On binler Trump’a karşı yürüdü

ABD’nin başkenti Washington'daki Trump karşıtı ‘Kadın yürüyüşü’ne katılan 10 binlerce gösterici, Kongre binasından Beyaz Saray'a yürüdü.

Konular: ABD, Donald Trump
[Fotoğraf: Reuters]

abd başkanı donald trump'ın cuma günü görevini devralmasıyla birlikte başlayan protestolar, başkent washington d.c. sokaklarında sabah erken saatlerde başlayan “kadın yürüyüşü” ile devam etti.

birçok eyaletten başkent washington’a giden 10 binlerce protestocu, kongre binasının etrafında toplandı. programın organizatörlerinden gloria steinem, burada yaptığı konuşmada, trump’ın başkanlık kampanyasında ülkedeki azınlıklar ve kadınların hedef alındığını belirtti. steinem, trump’ın müslümanları kayıt altına almaya başlaması durumunda, kendisi dahil birçok kadının kendilerini kayıtlara "müslüman" olarak geçireceklerini söyledi.

daha sonra ise protestocular, polis kontrolü altında beyaz saray’a doğru yürüyüşe geçti. protestocuların ellerinde “trump, rusya'yı tekrar büyük yapacak”, “kadın haklarına saygı duy trump”, “ben o’nu (hillary) destekliyorum”, “ben kadınım, ben adaletim” yazılı pankartlar taşıdıkları görüldü.

yürüyüş beyaz saray’ın önünde tamamlandı.

washington'daki kadın yürüyüşüne abd’nin farklı şehirlerinden de destek geldi. abd’de özellikle new york, chicago, los angeles ve boston gibi şehirlerde binlerce protestocu sokaklarda trump yönetiminin seçimlerde dile getirdiği politikaları protesto etti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;