Azerbaycan

Bir Azeri askeri daha öldürüldü

Ermeni ordusundan keskin nişancıların sınırda açtığı ateş sonucu bir Azeri askeri daha hayatını kaybetti. Ermenistan tarafından yapılan saldırılar sebebiyle yılbaşından bu yana 10'dan fazla Azeri asker öldü.

azerbaycan savunma bakanlığı, er karyağdı ahmedov'un (22) aldığı kurşun yarasıyla hayatını kaybettiğini açıkladı.  

açıklamada ahmedov'un ermeni keskin nişancılar tarafından açılan ateş sonucunda öldüğü belirtildi.

ermenistan tarafından azerbaycan’a yönelik 2014 yılının her ayında en az bir defa benzeri saldırılar gerçekleşti. bu saldırılarda aralarında subayların da bulunduğu 10’dan fazla azeri asker öldürüldü.

azerbaycan devlet başkanı ilham aliyev, 7 temmuz’da yaptığı açıklamada bu saldırılara değinmiş, ermeni işgali altındaki yukarı karabağ’ı barışçıl yollarla geri almak istediklerini ancak savaş ihtimalini göz ardı etmediklerini söylemişti.

ermenistan'ın karabağ işgalinin ardından bu iki ülke teknik olarak halen savaş halindeler.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;