PKK

Bir günde 5 sivil öldü

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kontrolü yapan askerlere saldıran ve bir askeri şehit eden PKK'lılar, Erzincan'da önünü kestikleri bir otomobile ateş açtı, bir kadın öldü. Cizre'de ise PKK ile güvenlik güçlerinin çatışmasında arada kalan dört sivil hayatını kaybetti.

Konular: PKK, Türkiye
PKK'lılar Cizre'de Garnizon Komutanlığı nizamiyesine ve polis zırhlı aracına saldırı düzenledi. [Fotoğraf: DHA]

lice'nin bingöl karayolu üzerinde bulunan ziyaret köyü yakınlarında pkk'lılar, yol güvenliğini sağlayan askerlere otomatik silahlarla ateş açtı. açılan ilk ateşte bir asker şehit olurken, dört asker yaralandı. bölgede bulunan diğer askerlerin karşı ateşi üzerine çatışma çıktı. çatışmanın ardından kaçan pkk'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

yaralanan askerler helikopterle diyarbakır'a getirilerek hastanede tedavi altına alındı.

içinde çocuk olan sivil araç tarandı: bir kadın öldü

erzincan- kemah karayolunu kesen pkk'lılar durduramadıkları otomobile ateş açtı. otomobilde bulunan bir kadın hayatını kaybetti. bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

60 yaşında olduğu öğrenilen kadının cesedi, erzincan'daki mengücek gazi eğitim ve araştırma hastanesi morguna kaldırıldı.

cizre'de dört sivil öldü

şırnak'ın cizre ilçesinde pkk'lılar nur mahallesi'nde bulunan garnizon komutanlığı nizamiyesine öğleden sonra roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. üç askerin yaralanmasının ardından çıkan çatışmalarda dört sivil hayatını kaybetti. 

Çatışmalar sırasında bir eve roketatar isabet etti.

cizre devlet hastanesi'nde görevli sağlık personeli eyüp ergin evine giderken çatışma ortasında kaldı ve kurşunların isabet etmesiyle ağır yaralandı. ergin görev yaptığı hastaneye kaldırıldı ve doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

dedaş çalışanı olan 28 yaşındaki mesut sanrı da arıza onarırken çatışmanın arasında kalarak ağır yaralı olarak kaldırıldığı devlet hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

cizre'de ölenlerden 7 yaşındaki baran çağlı'nın da çatışmalar sırasında çöken bir duvarın altında kalarak ağır yaralandığı belirtildi. baran çağlı'nın da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

hayatını kaybeden diğer kişi ise 10 yaşında bir çocuk. 

Diyarbakır'da patlama sebebiyle bölgedeki kanalizasyon sistemi de hasar gördü.
[[Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera]]

diyarbakır'da bombalı saldırı: iki çocuk yaralı

diyarbakır'ın sur ilçesinde turistik caddesi'nde rögar kapağının altına pkk’lılar tarafından önceden yerleştirilen patlayıcı, saat 17.45 sıralarında büyük bir gürültüyle patladı. çevredeki binaların camları kırılırken, iki çocuk yaralandı. yaralı çocuklar hastaneye kaldırıldı ve olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi.

askeri helikoptere ateş açıldı

hakkâri'nin şemdinli ilçesinde askeri helikoptere ateş açan pkk'lıların bulunduğu bölgeler ateş altına alındı.

saat 17:00 sıralarında sınırdaki tekeli köyünde konuşlu hudut taburu'na inişe geçen bir helikoptere pkk'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. helikopter isabet almazken, taburdan pkk'lıların bulunduğu bölgeler top atışlarıyla ateş altına alındı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;