Göç

Bir günde iki facia: 19 ölü

Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için denize açılan 22 göçmenin olduğu lastik bot, alabora oldu. Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova mahallesindeki sahile, çoğu çocuk 12 göçmenin cesedi vurdu. İzmir Dikili'de ise kıyıya cocuk ve kadınların da bulunduğu 7 mültecinin cesedi vurdu.

Konular: Türkiye, Göç
[Fotoğraf: Hüsnü Evren / DHA]

saat 05.00 sıralarında, izmir'in dikili ilçesine bağlı salihleraltı bölgesinden yunanistan'ın midilli adası'na geçmek için denize açılan 22 göçmenin içinde bulunduğu lastik bot, bir süre sonra alabora oldu. 

fırtınalı havada, dalgalı denizde suya düşen göçmenlerden çoğu çocuk 8'inin cesedi balıkesir'in ayvalık ilçesine bağlı altınova mahallesindeki martı sitesi sahiline vurdu.

8 göçmeni kurtaran sahil güvenlik ekipleri, başka göçmenler de olabileceği gerekçesiyle denizde, jandarma da sahilde arama-kurtarma çalışması başlattı.

dikili'de 7 ölü

izmir'in dikili ilçesi kumburnu mevkiinde ise kıyıya cocuk ve kadınların da bulunduğu 7 mültecinin cesedi vurdu. yetkililer mültecilerin botlarla dikili salihleraltı mevkiindeki sazlık alandan açıldığını dalgaların etkisiyle lastik botların alabora olduğunu duyurdu. aynı yerden açılan başka bir botun batmasıyla ölen 10 kişinin cesedi de altınova'da sahile vurmuştu.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;