Türkiye

Bir haftada 2.063 gözaltı

İçişleri Bakanlığı son bir haftada PKK'ya yönelik 230 operasyonda 999 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bakanlık, "FETÖ, DEAŞ ve sol terör örgütleriyle irtibatlı olduğu değerlendirilen 1.064 kişinin" de gözaltına alındığını duyurdu.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: AA]

içişleri bakanlığı 13-20 mart tarihleri arasında pkk, işid ve gülen örgütüyle mücadele kapsamında atılan adımlarla ilgili bilgilendirme yaptı. buna göre, son bir haftada pkk'ya 230 operasyon oldu. "örgüte yardım ve yataklık" iddiasıyla 999 kişi gözaltına alındı.

ayrıca işid'le irtibatlı olduğu değerlendirilen 70 kişi de gözaltında.

gülen örgütüyle irtibatlı olduğu değerlendirilerek gözaltına alınan kişi sayısı ise 966.

içişleri bakanlığı ayrıca "sol terör örgütüyle irtibatlı olduğu değerlendirilen" 28 kişinin de gözaltına alındığını belirtti.

açıklamaya göre, ülke genelinde yürütülen operasyonlarda 13 kişi öldü, 11 kişi teslim oldu.

uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında ise 66 ilde 442 operasyon gerçekleştirildi. piyasa değeri 1.754.499.724 tl olan uyuşturucu madde ele geçirildi. 

bakanlık, düzensiz göçle mücadelede ise, 417’si denizlerde olmak üzere 2 bin 687 düzensiz göçmen yakalandığını, göçmenlerin yasa dışı yollarla ülkeye girmesine ve yurt dışına çıkmasına aracılık eden 82 organizatörün yakalanarak gözaltına alındığını belirtti.

kaynak: içişleri bakanlığı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;