Türkiye

Birecik’te acil servisi su bastı

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde şiddetini artıran sağanak nedeniyle devlet hastanesinin acil servisini su bastı. Hizmet veremeyen servise gelen hastalar ilçe dışındaki hastanelere sevk edildi.

Konular: Türkiye
Birecik devlet hastanesinin acil servisi su altında kaldı. [Fotoğraf-AA]

birecik’te dün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttıran sağanak yağış, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. bazı park, cadde, mahalle ve sokaklar su altında kaldı.

rögarların tıkanması nedeniyle su tahliyesinin zorlaştığı ilçede, devlet hastanesinin acil servisini de su bastı. hizmet veremeyen servise gelen hastalar ilçe dışındaki hastanelere yönlendirildi.

hastane yetkilileri ile hastalar, duruma tepki göstererek kanalizasyon hizmetlerinde yaşanan sorun nedeniyle baskının oluştuğunu iddia etti.

birecik kaymakamı deniz zeyrek, vatandaşların sorunlarının giderilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti. zeyrek, ilçedeki hasar tespitinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

adıyaman’de 50 evi su bastı

adıyaman'da dün gün boyunca yağan yağmur akşam etkisini artırarak sağanağa dönüştü. caddelerde oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar ilerlemekte zorluk yaşadı.

sağanak dolayısıyla özellikle malazgirt, varlık, cumhuriyet, yeşilyurt mahallelerindeki yaklaşık 50 evi su bastı. bazı vatandaşlar evlerindeki suyu kovalarla boşaltmaya çalışırken bazıları ise belediye yetkililerinden yardım istedi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;