Bilim-Teknoloji

Bitcoin platformu Mt.Gox kapandı

Sanal para Bitcoin'in en büyük takas platformlarından olan Mt.Gox, işlemlerine son verdi. Bu kararın arkasında olağan dışı faaliyetler olduğu düşünülüyor.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Bitcoin'e darbe

Mt. Gox tarih oldu

Mt. Gox kapılarını kapattı

Sanal alemin parası: Bitcoin
giderek popüler olan ve her geçen gün değeri artan sanal para birimi bitcoin ticareti ile ilgili önemli bir haber japonya'dan geldi. en büyük bitcoin takas platformlarından biri olan mt.gox ani bir kararla 25 şubat salı günü işlem yapmayı durdurdu. sitesine de bir uyarı yazan platforma erişim sağlanamıyor.

konuyla ilgili olarak sitenin japonya'daki merkez ofisine akın eden bitcoin sahiplerinin paralarını kaybettikleri gerekçesiyle gösteri yaptıkları belirtiliyor. reuters'e yazılı açıklama yapan mt gox ceo'su mark karpeles, "çok yakında resmi bir açıklama yapacağız. işimiz açısından bir yol ayrımındayız. diğer platformları da etkilememek adına daha fazla bilgi veremeyeceğim" dedi.

platformun kapanmasıyla beraber 744.000 bitcoin'in kaybolduğu ve bunların maddi değerinin 350 milyon dolar olduğu ifade ediliyor. mt gox'un kapanmasıyla beraber bitcoin'in değeri 465 dolara kadar düştü. dünyada mt. gox gibi birçok site ve platform bulunuyor. bu platformlar belli bir komisyon karşılığı bitcoin'i gerçek para birimine çeviriyor ya da bitcoin satın almaya izin veriyor. 

merkez bankaları uyarıyor

sanal para birimi olan bitcoin 2008 yılında kullanıma sunuldu. dünya çapında 6.4 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşan bitcoin'in kişi bazında takip edilememesi özellikle yasadışı ticari faaliyetlerin ilgisini çekiyor. birçok ülkenin merkezi banka otoritelerinin kabul etmediği ve yasallığı konusunda uyarıda bulunduğu bitcoin üzerine birok spekülasyon da yapılıyor. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;