Türkiye

'Bize verdiğin dersi aldık çocuğum'

Ankara'daki saldırıda babası ile birlikte hayatını kaybeden 9 yaşındaki Muhammet Veysel Atılgan için okulunda anma töreni düzenlendi. Öğretmeni Sebahat Yıldırım gözyaşları içinde öğrencisine seslendi: Barış diyerek verdiğin dersi aldık çocuğum.

Konular: Türkiye

muhammet veysel atılgan, babası ibrahim atılgan ile birlikte ankara'da yapılması planlanan 'emek, barış ve demokrasi' mitingine gitmişti. cumartesi günkü patlamada birlikte hayatlarını kaybettiler. el eleydiler. hayatını kaybedenlerin en küçüğüydü.

atılgan ailesi tcdd diyarbakır müdürlüğü’nde çalışırken, beş yıl önce çocuklarının daha iyi bir eğitim alabilmesi için ankara’ya taşınmıştı. baba atılgan, birleşik taşımacılık sendikası (bts) üyesiydi. 9 yaşındaki oğlu, batıkent'teki kürşad bey ilkokulu'nda 3/a sınıfında okuyordu. kısa bir süre önce çekilmiş videosunda avukat olmak istediğini söylüyor, ailesinden bisiklet, tablet ve bilgisayar istiyordu.

9 yaşındaki Veysel Atılgan, Ankara garı önündeki saldırıda hayatını kaybetti.

"o gülen yeşil gözlerin artık dersleri izlemeyecek"

babası ve veysel atılgan’ın cenazeleri pazar günü defnedilmek üzere memleketleri batman’a gönderildi. pazartesi günü ise 9 yaşındaki veysel atılgan için okulunda anma töreni düzenlendi. öğrenciler ve öğretmenler yakalarında veysel atılgan’ın resmi ile törendeydiler. saygı duruşu ve istiklâl marşı'nın ardından veysel'in öğretmeni sebahat yıldırım öğrencisine yazdığı mektubu okudu. yıldırım, mektubu veysel’in hayatını kaybettiği haberini alır almaz yazmıştı. gözyaşları içinde öğrencisine seslendi.

"ankara'nın göbeğinde barış talebiyle toplanan insanlara yapılan hain saldırının acısı dalga dalga ülkemizin her bir yanına yayılırken çok üzgünüm ki okulumuzu da esir aldı. küçük yavrumuz muhammet veysel atılgan'a seslenmek istiyorum. mutlaka bir yerlerden bizi izliyordur. sevgili yavrum, barış, şenlik diye çıktığın evinden parçalanmış bedeninle döndün. acımız tarifsiz ve büyük. o gülen yeşil güzel gözlerin artık dersleri izleyemeyecek, okuyamayacak, yazamayacak. arkadaşlarınla ben seni asla unutmayacağız. sizlerin büyüdüğünü görmek, gelecekte bu ülkenin çarkını döndüren ama adalete, barışa, insanlığa, güzel günlere döndüren kişiler olmanızı istediğimi sen de biliyordun. ancak sen barış diyerek bunu dokuz yaşında yaptın. bize verdiğin dersi aldık çocuğum. yolun açık, ışığın bol olsun. seni hiç unutmayacağız."

tüm öğretmenler ve öğrenciler mektubu gözyaşları içinde dinledi. daha sonra veysel atılgan’ın sınıfında oturmayı çok sevdiği cam kenarındaki sıraya fotoğrafı ve karanfiller bırakıldı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;