Bilim-Teknoloji

BlackBerry’nin Android’i resmileşti

Akıllı telefon üreticisi BlackBerry’nin Android işletim sistemli ilk telefonu Priv resmi olarak duyuruldu.

Konular: Bilim-Teknoloji

bir döneme damgasını vuran ve özellikle 90’lı yılların sonunda 2000’li yılların başında akıllı telefon pazarının önemli oyuncularından olan blackberry yeni telefonunu resmi olarak duyurdu. internette yayınlanan haberlerde telefonun isminin venice olacağı iddia edilmişti.  

blackberry’nin android işletim sistemini kullanan ilk akıllı telefonu olan priv resmi olarak duyuruldu. birçok fotoğrafı internete düşen telefonla ilgili açıklama yapan blackberry, yeni ürünün 2016 yılında satışa sunulacağını ifade etti. 

telefonla ilgili açıklama firmanın ceo’su ve yönetim kurulu başkanı john chen tarafından yapıldı. chen açıklamasında blackberry’nin güvenlik ve üretkenlik altyapısının android platformuna geldiğinin altını çizdi. 

blackberry’nin ilk android telefonu olan priv, kayar kapaklı bir model. ön yüzü yukarı doğru hareket ettiğinde standart bir q klavyenin ortaya çıktığı yeni model ile ilgili teknik bilgiler tam olarak bilinmiyor. blackberry de bu konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmadı. 

ancak internete düşen fotoğraflardaki bilgileri göre telefon 5.4 ya da 5.5 inç büyüklüğünde olacak. 4k video kayıt desteği bulunması beklenen telefon, blackberry’nin bütün servislerini destekleyecek.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;