Spor

Blatter ve Platini'ye 8 yıl men

Dünya futbolunu sarsan yolsuzluk soruşturmasında FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini'ye 8 yıl futboldan men cezası verildi.

Konular: Futbol, Spor, FIFA
[Fotoğraf: Reuters]

fifa etik komitesi dünya futbolunu yöneten iki önemli yöneticiye ceza verdi. fifa başkanı blatter ve uefa başkanı platini 8 yıl futboldan men cezası aldı. blatter ayrıca 50 bin isviçre frangı (yaklaşık 50 bin dolar), platini de 80 bin isviçre frangı (80 bin dolar) para cezasına çarptırıldı.

etik komitesi, cezaların şubat 2011'de fifa'dan platini'ye yapılan 2 milyon dolarlık para transferiyle bağlantılı olduğunu açıkladı. bu para transferinin hiçbir yasal dayanağı olmadığı belirtilen açıklamada, "ne yazılı açıklamasında ne de sözlü savunmasında sayın blatter bu para transferinin yasal bir çerçeve sunamamıştır" denildi. 

fifa'yı sarsan soruşturmalar abd'de açılan yolsuzluk davası kapsamında yürütülüyor. fifa'nın üst düzey yöneticileri, rüşvet aldıkları ve kara para akladıkları gerekçesiyle 27 mayıs'ta zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. blatter, 29 mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez fifa başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. bu gelişmeler sonrasında da blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı. abd'deki davanın iddianamesinde adı geçen fifa yetkilileri, 1991 yılından bu yana yapılan uluslararası futbol organizasyonlarını ve önümüzdeki yıllarda düzenlenecek bazı organizasyonları "kirletmekle" suçlanıyor.

kaynak: afp, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;