Afrika

Blog yazarlarına geçiş yok

'Arap Baharı'nın başladığı Tunus'ta yetkililer, internette özgür yayıncılık konulu konferans için ülkeye giden 11 Filistinlinin vizesini geçersiz saydı.

Konular: Filistin

Haberin Öne Çıkanları

Skype ile katıldılar

Sebebi bilinmiyor

'Siyasi yaklaşım'

Vizeleri kabul edilmeyen Filistinli yazarlardan bazıları, Tunus’ta düzenlenen toplantıya Skype aracılığı ile katıldı. [Yasmine Ryan AJE]

tunus’ta düzenlenen bir toplantıya katılmak isteyen 11 filistinli blog yazarının ülkeye girişine izin verilmedi. yetkililer konferansa gelen 12 blog yazarından sadece birinin vizesini geçerli kabul etti.

al jazeera’dan yasmine ryan’ın haberine göre kuzey afrika ve orta doğu’yu etkisi altına alan 'arap baharı'nın başladığı yer olan tunus’taki konferansta 15 farklı ülkeden 100 ayrı katılımcı, internette özgür yayıncılık hakkında tartışmayı planlıyordu.

ülkeye gelen filistinli ekipten vizesi kabul edilen tek kişi olan said karzun, tek başına kalmanın iyi bir his olmadığını ifade etti. karzun neden sadece kendisinin girişine izin verildiğini bilmediğini söylüyor. ancak tahminine göre, mesleğinin 'müzisyenlik' olması ve birkaç kez avrupa’ya seyahat etmiş olması bir sebep olarak görülebilir.

toplantıya bağlandılar

vizeleri kabul edilmeyen diğer filistinli yazarlardan bazıları ise tunus’ta düzenlenen toplantıya skype aracılığı ile katıldı. ancak yine de bağlantının etkili bir şekilde kurulamadığı belirtildi. karzun ise geride kalan arkadaşlarına, konuyu tunus içişleri bakanlığı’na soracağına dair söz verdi. ülkedeki sivil toplum kuruluşlarından nawaat’ın kurucularından sami ben garbia, tunuslu yetkililerin neden böyle bir karar aldığının belli olmadığını açıkladı.

konferansı düzenleyen heinrich böll derneği, global voices sitesi ve nawaat ortak bir açıklama yayınlayarak, vizelerin kabul edilmemesini kınadı. açıklamada, tunus içişleri bakanlığı’ndan açıklama beklendiği kaydedildi.

arap dijital söylem derneği başkanı ali şaat ise söz konusu uygulamanın yeni olmadığını ve politik bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;