Musul operasyonu

BM: 100 bin Musullu kaçabilir

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Musul operasyonu nedeniyle 100 bin Iraklının, Irak ordusundan kaçarak Türkiye ve Suriye'ye gidebileceğini söyledi. BM, mülteciler için ek bütçe talep etti.

Suriye'de kimyasal silah kullanımı BM'nin çalışmasıyla ortaya çıkarıldı.

bm mülteciler yüksek komiserliği, musul operasyonu ile 100 bin iraklının irak ordusundan kaçarak türkiye ve suriye'ye gidebileceği söyledi. 

örgüt, suriye'ye kaçacak siviller için, 90 bin kişiye kadar planlama yapıldığını ve mültecilerin çadır, ısınma ve kışlık malzeme ihtiyaçları için 61 milyon dolarlık bütçe gerektiğini de belirtti.

milli savunma bakanı fikri işık, 2 hafta önce yaptığı açıklamada "eğer musul'a operasyon iyi planlanmazsa ve musul'un demografik yapısı dikkate alınmadan bir operasyon yapılırsa bu, 1 milyon insanın musul'dan göç etmesi anlamına gelir" uyarısında bulunmuştu.

irak kürdistan bölgesel yönetimi de muhtemel göç dalgasıyla başedebilmek için uluslararası yardım kuruluşları ve bağdat hükümetine başvurdu.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;