Suriye'de iç savaş

BM: Yermuk’ta durum kötüleşiyor

BM, Şam'da 18 bin Filistinlinin kaldığı Yermuk Mülteci Kampı'ndaki durumun kötüleşmeye devam ettiğini duyurdu. Kamptaki üç sağlık merkezi ise kullanılamaz durumda.

Konular: Ortadoğu
Yermuk Mülteci Kampı'nda gıda yardımları zamanında yapılamadığı için açlıktan ölümler yaşanıyor. [AFP]

birleşmiş milletler (bm) yakın doğu'daki filistinli mültecilere yardım ve çalışma kuruluşu'nun (unrwa) yıllık raporuna göre, şam'da 18 bin filistinlinin kaldığı yermuk mülteci kampı'ndaki durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. kampta bulunan üç sağlık merkezi kullanılamaz durumda.

kampta gıda ve ilaç sıkıntısı bulunduğu ifade edilen raporda, unrwa'nın yardım faaliyetlerinin de sürekli olarak kesildiği vurgulandı. 

raporda, suriye'deki çatışmalar nedeniyle 500 binden fazla filistinlinin yerinden olduğu ve bu insanlardan çoğunun acil insani yardıma ihtiyaç duyduğu bildirildi.

unrwa’nın yıllık raporuna göre kuruluşun suriye'deki 23 sağlık merkezinin yarısından fazlası tahrip edildi veya çalışamaz hale getirildi.

bm'nin cenevre ofisinde basın toplantısı düzenleyen unrwa sağlık direktörü akihiro seita, suriye'de sekizi şam'da ikisi halep'te olmak üzere on sağlık noktası oluşturduklarını ve bu kliniklerdeki yardım hizmetlerini yoğunlaştırdıklarını belirtti. 

şu ana kadar 23 bin 583 çocuğu çocuk felcine karşı aşıladıklarını bildiren seita, filistinlilere sağlık noktalarında 24 saat hizmet verdiklerini kaydetti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;