Suriye'de iç savaş

BM'den Rusya'ya yanıt: Tüm sınırlar açılsın

BM'nin Suriye'ye insani yardım ulaştırmaktan sorumlu yetkilisi Jan Egeland, Rusya'nın 'Türkiye-Suriye sınırı kapatılsın' çağrısına "Hayır, biz tüm sınırların açılmasından yanayız" yanıtını verdi. Egeland, rejimin Halep'te sıkışıp kalan 900 bin kişiye yardımların ulaştırılmasına izin vermediğini söyledi.

[Fotoğraf: AFP - Arşiv

birleşmiş milletler'in suriye'ye insani yardım ulaştırmaktan sorumlu yetkilisi jan egeland, gaztecilerin sorularını yanıtladı. egeland, türkiye'nin suriyeli mültecilere sınırları açık tutma politikasına tam destek verdi. 

rusya devlet başkanı vladimir putin'in geçen ay abd başkanı obama ile görüşmesinde  'türkiye-suriye sınırı kapatılsın' önerisi egeland'a soruldu.

 egeland buna "hayır, biz tüm sınırların açılmasını istiyoruz" yanıtını verdi. 

'büyük rezillik'

suriye rejimini de eleştiren egeland, şam'ın halep'te şiddetin pençesinde sıkışıp kalan 900 bin kişiye bm yardımlarının ulaştırılmasını engellediğini söyledi.

norveçli diplomat, "yeni yerlerin kuşatma altına girdiğini görüyoruz. binlerce çalışanımız halep'e giremiyor. halep kanıyor, kaçma şansları da eskisine göre daha zor, böyle bir ortam yardımlara izin vermemek büyük rezillik" diyor konuştu. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;