Türkiye

BM'den Türk eğitimciye ödül

BM, “Küresel Eğitime Katkı Ödülü”nü, bu yıl ilk kez bir Türk eğitimciye verdi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Kurucusu Enver Yücel, ödülünü BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un elinden aldı.

Eğitimci Enver Yücel ödülünü BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’dan aldı. [Fotoğraf: Bahçeşehir Üniversitesi]

birleşmiş milletler (bm) genel sekreteri ban ki-moon’un ev sahipliğinde yapılan “unca ödülleri” töreninde, bahçeşehir uğur eğitim kurumları kurucusu ve bahçeşehir üniversitesi mütevelli heyeti başkanı enver yücel, “küresel eğitime katkı ödülü”ne layık görüldü. dünyada bu dalda ödül alan ilk türk olan enver yücel, ödülünü ban ki-moon’dan aldı. 

new york’ta düzenlenen ödül töreninde konuşan enver yücel, eğitimin önemine değinerek insanlığın geleceğini eğitimin biçimlendirdiğini ifade etti. yücel, sonunu türkçe bitirdiği konuşmasında, "dünyada eğitimin çözemeyeceği sorun olmadığına inanıyorum. her şey ülkem türkiye için, dünya için, insanlık için" dedi.

enver yücel, ödül töreninden sonra ban ki-moon ile özel bir görüşme de yaptı. görüşmede dünyada yaşanan eğitim sorunları, özellikle de mülteci çocukların eğitimi ve çözüm yolları konuşuldu.

1957’de giresun’da doğan enver yücel, matematik mezunu. 1974'ten beri başta türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim desteği veriyor. 

gecede bm’de görev yapan gazetecilere, yaptıkları haber dalları ve konularına göre de ödüller verildi. italyan asıllı tenor andrea bocelli de "küresel insaniyet" ödülünü aldıktan sonra konuklar için bir konser verdi. önceki yıllarda farklı dallarda ödül kazanan isimler arasında bill clinton, sir richard branson, angelina jolie, ted turner, nicholas cage, mira sorvino, john prendergast, arnold schwarzenegger gibi isimler yer alıyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;