Suriye'de iç savaş

BMGK’da 4’üncü İdlib tasarısı

Daha önce üzerinde uzlaşma sağlanamayan, Suriye'deki kimyasal silah saldırısıyla ilgili 3 karar tasarısından sonra ABD, İngiltere ve Fransa, bu saldırıyı kınayan ve saldırının soruşturulmasını isteyen "revize edilmiş" bir karar tasarısını daha Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sundu.

[Fotoğraf: AA]

abd, ingiltere ve fransa, suriye'nin idlib kentinde düzenlenen kimyasal silah saldırısını kınayan ve saldırının soruşturulmasını isteyen "revize edilmiş" karar tasarısını, birleşmiş milletler güvenlik konseyi'ne (bmgk) yeniden sundu.

ingiltere'nin bm daimi temsilcisi matthew rycroft, twitter hesabından yaptığı açıklamada, birleşik krallık, abd ve fransa'nın idlib'deki saldırıyı kınayan ve saldırının soruşturulmasını isteyen "revize edilmiş" bmgk karar tasarısını üyelere yeniden dağıttıklarını bildirdi. 

rycroft, suriye'de sürdürülebilir barışı sağlayacak siyasi sürecin başlatılması için bmgk'nın bütün üyelerine bu tasarıyı desteklemeleri çağrısında bulundu. 

idlib kentinde yaklaşık 100 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından bmgk'ya üç karar tasarısı sunulmuştu.

suriye rejiminin idlib kentinde düzenlediği kimyasal saldırıyı kınayan ve sorumluların bulunması için soruşturma açılmasını talep eden ilk tasarıyı abd, ingiltere ve fransa sunmuş, batılı ülkelerin karar tasarısını "kabul edilemez" olarak nitelendiren rusya ise bmgk'ya saldırıya ilişkin kınama yerine "derin endişe" ifadesi kullanılan kendi hazırladığı tasarıyı getirmişti.

üçüncü bir tasarı ise batılı ülkeler ve rusya arasındaki anlaşmazlığı gidermek için bmgk'nın daimi üyeleri dışındaki 10 seçilmiş ülke tarafından konseye sunulmuştu.  

üye ülkeler bmgk'ya sunulan üç ayrı karar tasarısı üzerinde uzlaşamamış ve oylama ertelenmişti. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;