Bundesliga

Boateng'e ırkçı saldırı

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin Genel Başkan Yardımcısı Alexander Gauland'ın gazetecilerle yaptığı görüşmede, Alman Milli Takımı'nın Gana kökenli oyuncusu Jerome Boateng hakkında “İnsanlar onu futbolcu olarak iyi buluyorlar, ancak bir Boateng'i komşu olarak istemiyorlar.” şeklindeki sözleri tepki gördü.

Konular: Spor, Futbol
Boateng Almanya Milli Takımı'nda da oynuyor. [Reuters]

bayern münih'in yönetim kurulu başkanı karl-heinz rummenigge, kulübün resmi internet sayfasından yaptığı açıklamada, ayrımcılığın her şeklinin sporda ve toplumda yeri olmadığını ve buna kırmızı kart gösterilmesi gerektiğini belirterek, "jerome boateng harika bir insan ve kulübümüzün örnek futbolcusudur. alman milli takımı'nda oynamasından dolayı da gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

almanya futbol federasyonu başkanı reinhard grindel de alman basınına yaptığı açıklamada, boateng'in ve milli takımın popülaritesinin siyasi amaçlar için suistimal edilmesinin çirkin bir durum olduğunu söyledi.

spordan sorumlu almanya içişleri bakanı thomas de maiziere de boateng'in milli takımda bir oyuncu ve örnek bir futbolcu olduğunu vurgulayarak, "her alman bu tür insanları takım arkadaşı, alman vatandaşı ve komşusu olmasından dolayı kendisini şansı değerlendirmesi lazım." şeklinde konuştu.

almanya adalet bakanı heiko maas da sosyal paylaşım sayfası twitter'den yaptığı açıklamada, gauland'in sözlerini seviyesiz ve kabul edilemez olarak nitelendirdi.

hristiyan demokrat birlik partisi (cdu) genel başkan yardımcısı armin laschet ve sol parti eş genel başkanı bernd riexinger de gauland'ın ırkçılık yaptığını belirttiler.

öte yandan gauland, frankfurter allgemeine sonntagszeitung gazetesinde yer alan sözlerini bu şekilde söylemediğini ve boateng'e hakaret etmediğini savunarak, gazetecilerle yaptığı arka plan görüşmesinde bazı insanların tutumunu ifade ettiğini kaydetti.

söz konusu gazeteden yapılan açıklamada ise gauland'ın söz konusu sözleri potsdam kentinde iki gazeteci ile yaptığı görüşmede sarf ettiği ve bunun kaydının da bulunduğuna vurgu yapıldı.

afd genel başkanı frauke petry ise gauland'ın söz konusu sözleri söyleyip söylemediğini hatırlamadığını, ancak bundan bağımsız olarak boateng'den özür dilediğini kaydetti.

gauland'ın bu sözleri alman milli takımı'nın 2016 avrupa şampiyonası'na hazırlandığı sırada sarf etmesi dikkat çekti.

alman milli takımı'nın kadrosunda boateng'in yanı sıra türk kökenli oyuncular emre can ve mesut özil, arnavut kökenli oyuncu shkodran mustafi, fas kökenli futbolcu karim bellarabi, tunus kökenli futbolcu sami khedira, polonya kökenli lukas podolski ile babası ispanyol olan mario gomez, annesi sierra leone'den gelen antonio rüdiger ve babası senegalli olan leroy sane ile çok sayıda göçmen kökenli futbolcu yer alıyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;