Türkiye

Boğaz'dan 2 bin 180 yüzücü geçti

İstanbul Boğazı'ndaki 28. Boğaziçi Kıtalarası Yüzme Yarışı'na 2 bin 180 yüzücü katıldı.

türkiye milli olimpiyat komitesi tarafından 28. kez düzenlenen, samsung sponsorluğundaki boğaziçi kıtalarası yüzme yarışı, istanbul boğazı'nda yapıldı. istanbul boğazı 4 saat boyunca deniz trafiğine kapatılırken, güvenlik amacıyla yarışmacılara çok sayıda tekne eşlik etti.

dünyanın çeşitli ülkelerinden 2 bin 180 yüzücünün kayıt yaptırdığı yarışta, yarışmacılar kanlıca iskelesi'nden başlayarak kuruçeşme’ye uzanan parkuru kat etti.

kanlıca iskelesine, istanbul şehir hatları vapuruyla gelen aralarında romanya, ingiltere, almanya, avusturya, rusya, ukrayna, kırgızistan, güney kore, hollanda, çek cumhuriyeti, kazakistan, ermenistan, mısır, arjantin, ispanya, brezilya, yeni zelllanda’lı sporcularının bulunduğu 10’u bedensel engelli 2 bin 180 yüzücü saatler 10.00’u gösterdiğinde vapur düdüğüyle verilen startın ardından boğaza atladı. akıntının da etkisiyle hızla kuruçeşme'ye yüzen sporcular parkuru başarıyla tamamladı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;