Kültür-Sanat

Boğaziçi arşivleri açılıyor

Boğaziçi Üniversitesi, özel koleksiyonlardan üniversitenin depolarına kadar geniş bir arşiv taraması sonucunda 'Bavullardan Kataloglara Boğaziçi Arşivlerine Doğru' sergisini açıyor.

Konular: Kültür-Sanat
Halet Çambel (en sağda) ve Aziz Nesin aynı karede.

türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan, 1863 yılında kurulan ve 1971 yılında üniversite olarak hizmet vermeye başlayan boğaziçi üniversitesi, kurumsal hafızasını bir sergiyle tazeliyor. 'bavullardan kataloglara boğaziçi arşivlerine doğru' sergisi, 13 nisan pazartesi gününden itibaren, üniversite içerisindeki albert long hall fuaye alanı içerisinde ziyarete açılacak.

önce robert kolej olarak kurulan ardından da üniversite kısmı da eklenen boğaziçi üniversitesi'nin kuruluşundan bu güne 19. ve 20. yüzyıla dair önemli belgelerin yer aldığı sergidenin küratörlüğünü okulun tarih bölümünde öğretim görevlisi doç. dr. cengiz kırlı üstleniyor. osmanlı'nın son dönemlerinden günümüze türkiye'nin düşünce yaşamına bakış sunan sergide, kişisel bağışçıların yanı sıra üniversitenin kendi koleksiyonundan fotoğraf, belge ve eşyalar da yer alıyor.

dökümanları sergilenecek kişisel bağışçılar arasında  adalet ağaoğlu, aptullah kuran, halet çambel ve nail çakırhan bulunuyor. ayrıca melih rauf koleksiyonuna ait 1870'lerden 1990'a mimari çizimler seçkisi,  nazi almanya'sından kaçıp türkiye'ye gelen alman bilimadamı traugott fuchs'a ait fuchs kültür ve tarih mirasi arşivi de sergide görülebilecek. sergi 13 nisan'da açılıyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;