Ekonomi

Borsa yılın en yükseğinde

Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişleme kararı, Borsa İstanbul’u 80 binin üzerine taşıdı. Dolar 2.10, euro 2.86 TL’den işlem görüyor.

Haberin Öne Çıkanları

Borsa çıkışa geçti

Euro 2.86 lira

Çeyrek altın 139 lira

avrupa merkez bankası'nın (ecb) dünkü faiz indirim ve parasal genişleme kararının ardından piyasalardaki pozitif görünüm bugün de devam ediyor.

borsa istanbul 100 (bist 100) endeksi, güne dünkü kapanışa göre 256 puanlık yükselişle 80.059 puandan başladı.

seans süresinde de yükselişini sürdüren borsa istanbul 100 endeksi, ilk seansı dünkü kapanışına göre 501 puanlık yükselişle 80.304 puandan tamamladı.

borsa istanbul'da işlem gören hisse senetleri ilk seansta önceki kapanışa göre ortalama yüzde 0,63 değer kazanırken toplam işlem hacmi 1.2 milyar tl oldu.

ilk seansta bankacılık endeksi yüzde 0,85, holding endeksi yüzde 0,67 yükseliş kaydetti. 

döviz sakin seyrediyor

öğle saatlerinde dolar 2.09 tl, euro ise 2.85 tl’den işlem görüyor.

altının gramı ise 84 liradan satılıyor. kapalıçarşı’da çeyrek altın 139, tam altın 554 lira.

kaynak: al jazeera ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;