Kadına şiddet

Boşandığı eşi öldürdü

Afyonkarahisar'da 5 gün önce boşandığı eski karısını pompalı tüfekle vurarak öldüren kişi gözaltına alındı.

[Fotoğraf: AA / Arşiv]

ebru gürpınar, 21 mart'ta boşandığı eski eşi a.d.'nin afyonkarahisar'n mecidiye mahallesindeki evine giderek, 6-7 aylık olduğu öğrenilen kızını görmek istedi.

sokakta ikili arasında başlayan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. a.d.'nin pompalı tüfekle ateş ettiği gürpınar olay yerinde hayatını kaybetti.

polis ekipleri, kaçan a.d.'yi kısa bir süre sonra yakaladı.

mecidiye mahallesi muhtarı deniz özcan, boşanan çiftin bir yıldan fazla evli kaldıklarını söyledi. çiftin 6-7 aylık bebekleri olduğunu aktaran özcan, "yaklaşık 3-4 aydır da ayrı yaşıyorlardı. kız çocukları a.d.'nin yanında duruyordu. ebru, çocuğunu görmeye gelmiş sanırım. kavga ettiklerini duymadım ama 3 el silah sesi duydum. gerçekten çok dramatik bir olay. çok üzüldük. aile adına da küçük yaşta kalan çocuk adına da üzüldük" dedi.

kadın cinayetlerini durduracağız platformu'nun verilerine göre 2016’da 328, bu yılın ocak ve şubat aylarında ise 67 kadın erkekler tarafından öldürüldü. bunların yüzde 44'ü 36 yaş ve üstüydü. öldürülen kadınların yüzde 46'sı anneydi. 

kaynak: aa, kadın cinayetlerini durduracağız platformu

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;