Gülen örgütü soruşturmaları

Bozdağ: Tutuklama 32 bin civarında

Gülen örgütüne yönelik soruşturmada yaklaşık 70 bin kişiyle ilgili işlem yapıldığını belirten Adalet Bakanı Bozdağ, “32 bin civarında da tutuklama yapıldı ve süreç devam ediyor” dedi.

ntv canlı yayınında konuşan adalet bakanı bekir bozdağ, gülen örgütüne yönelik soruşturmalar hakkında şu ifadeleri kullandı:

“70 bin kişi civarında kişiyle ilgili işlem yapıldı. 32 bin civarında da tutuklama yapıldı ve süreç devam ediyor. yeni tutuklananlar olabileceği gibi, tutuklananlardan adli kontrolle serbest bırakılanlar ya da serbest bırakılanlar olabilir. yargılamanın nasıl yapılacağı tam olarak belli değil.”

gülen'in iadesi

fethullah gülen’in abd’den iadesiyle ilgili konuşan bozdağ, abd’nin değerlendirmesinin sonucunu 1-2 gün içerisinde kendilerine iletmesini beklediklerini söyledi:

"fethullah gülen'in emir ve talimatıyla tsk içerisindeki gülen'e bağlı fetö mensubu askerler ve onlara eklemlenen askerlerce ve sivillerle darbe teşebbüsü yapıldığına dair kimsenin şüphesi yok. onda herkes hemfikir. şu anda deliller bu darbe girişiminin fethullah gülen emriyle yapıldığı açıktır. biz daha önceki 4 suçtan iadesini ve acilen tutuklanmasını talep ettik. aramızdaki iade sözleşmesinin 9. maddesine göre, abd fethullah gülen'i tutuklamak zorunda. tutukladıktan sonra bizden ek belge talep edebilir. ikinci olarak biz 15 temmuz darbe girişimiyle ilgili ankara'nın verdiği tutuklama kararını da ilettik. karar acil tutuklanmasını gerektiğini ve gerekçelerini somut bir şekilde ortaya koyuyor. abd başkan yardımcısı'yla yaptığımız ikili görüşmede darbe girişimiyle ilgili kendilerine somut deliller gelmeye başladığını ifade etti. onlar değerlendirmenin sonucunu 1-2 gün içerisinde ileteceklerini ifade ettiler."

"17-25 aralık'ın devamı"

bakan bozdağ, rıza sarraf’ın abd’de yargılanması hakkındaki soruya şöyle yanıt verdi:

“sanık rıza sarraf gibi gözüküyor. yargılama metninde sayın cumhurbaşkanımız ve emine erdoğan hakkında ifadeler var. yargılanan rıza sarraf mı, yoksa sayın cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan mı, yoksa emine erdoğan mı? yargılama tamamıyla hukuksuz bir zeminde yürütülüyor. 17-25 aralık’ın devamı şeklinde yürüyen bir konu. bir rapordan bahsediliyor, raporu koymuyor. gülen’in iadesi için yeterinden fazla somut delil koyuyoruz, hâlâ değerlendiriliyor. sarraf konusunda, bizim gülen hakkında ortaya koyduğumuz delilin binde biri yok. soruşturma, fetö mensuplarının aktardığı bilgilerle yürütülüyor. fetö’nün türkiye’de ağırladığı bir hâkim yargılıyor.”

'öksüz mit ajanı değil'

bozdağ, darbe girişimi sırasında akıncı üssü'nde gözaltına alındıktan sonra tutuklama talebiyle çıkarıldığı mahkemece salıverilen adil öksüz hakkında da şöyle konuştu:

“adil öksüz mit ajanı falan değil. o bir akıl karıştırma şeyidir. fetö’nün birilerinin kulağına fısıldadığı bir propagandadır. kılıçdaroğlu’na bu bilgiyi kim aktardıysa, lütfen onu araştırsın. kılıçdaroğlu’na bu bilgiyi getiren kişi, hiç şüphem yok ki, fetö’nün kullandığı bir elemandır.”

chp lideri kemal kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında öksüz ile ilgili ellerinde bazı bilgiler olduğunu ancak belge olmadığı için açıklamayacağını söylemişti. hürriyet gazetesi yazarı abdülkadir selvi, chp liderinin elindeki 'o bilgiyi' bugün köşesinden açıklamıştı. selvi, yazısında "kılıçdaroğlu'na söylenen 'adil öksüz'ün mit ajanı olduğu' yönünde bir istihbarattı" ifadesini kullandı.

kaynak: ntv

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;