Çözüm süreci

Bozdağ'dan İmralı'ya sekretarya açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İmralı'ya sekretarya tartışmasının kamuoyunda hükümeti yıpratmak için algı operasyonuna dönüştüğünü söyledi, "Sanki dışarıdan özel kalem gidecek, orada sekreter olacak, düzen kuracak gibi algı yapılıyor. Bu fevkalade yanlış" dedi.

Konular: Türkiye
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Genel Kurul'da milletvekillerinin sorularını yanıtladı. [Fotoğraf-AA]

bozdağ, kamuoyunda "yargı paketi" olarak bilinen hakimler ve savcılar kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi'nin birinci bölümü üzerindeki görüşmeler sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

bozdağ, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülerin bulunduğunu, bunun dışında herhangi kimsenin bulunmasının mümkün olmadığını dile getirerek, "imralı'ya sekretarya tartışması kamuoyunda hükümetimizi yıpratmak için algı operasyonuna döndü. sanki dışarıdan özel kalem gidecek, orada sekreter olacak, düzen kuracak gibi algı yapılıyor. bu fevkalade yanlış, öyle bir şey yok. siyaseten de böyle bir şey yok, kanunen de bu mümkün değildir. imralı'da öcalan'ın yanında şu anda bulunan hükümlüler var. bu hükümlüler azalır, çoğalır, orada ayrılıp gidebilir, başkaları gelebilir. bunlar her cezaevinde olan rutin uygulamalardır. diğer cezaevlerinde nasıl oluyorsa, imralı'da aynı uygulamalar yapılmaktadır. bir ayrıcalık söz konusu değildir" dedi. 

bozdağ, bir soru üzerine örgüt üyeleriyle ilgili herhangi bir af düşüncelerinin olmadığını söyledi. 

'300 örgüt üyesini serbest bırakacakları' yönünde bir açıklaması olmadığını da ifade eden bekir bozdağ, plan ve bütçe komisyonu'nda sağlık sorunları nedeniyle cezaevlerinde tek başına yaşayamayacak durumda olanların sayısının sorulduğunu ve buna cevap verdiğini belirtti. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;