2014 Dünya Kupası

Brezilya ve Meksika bir üst turda

A Grubu'nda Kamerun'u 4-1 yenen Brezilya ile Hırvatistan'ı 3-1 yenen Meksika 7'şer puanla gruptan çıktı. Sambacılar grubu lider tamamladı.

Konular: Spor, Brezilya, Futbol, Meksika
Brezilya A Grubu'nu 7 puanla lider tamamladı. [Fotoğraf: Reuters]

a grubu birincisi brezilya ile b grubu'nu ikinci noktalayan şili, b grubu birincisi hollanda ile a grubu'nu ikinci tamamlayan meksika, ikinci turda birbirlerine rakip oldu.

dünya kupası'nda a grubu'nun liderliği için sahaya çıkan brezilya, kamerun'u 4-1 yendi. maçta ilk gol, 17. dakikada brezilyalı neymar'ın ayağından geldi. luiz gustavo'nun yerden sol ayağıyla ortasında ceza sahası içinde hareketlenen neymar sağ ayağının içiyle tek vuruşla topu filelere gönderdi.

kamerun 26. dakikada, sadece bu maçta değil, turnuvadaki ilk golünü attı. allan nyom'un ceza sahası içine ortasında, joel matip topu ağlara gönderdi. kamerun bu gole 1-1 beraberliği yakaladı.

ancak 35. dakikada neymar bir kez daha brezilya'yı öne geçirdi. marcelo'nun pasında topla buluşan neymar rakibinden sıyrılıp ceza sahasına girer girmez sağ ayağıyla yerden vurdu ve topu ağlarla buluşturdu. brezilya bu golle ilk yarıyı da 2-1 önde kapattı.

kupanın ev sahibi ikinci yarıya da golle başladı. marcelo'nun soldan ortasında arka direğe hareketlenen fred topu kafayla ağlara gönderds ve brezilya'yı 3-1 öne geçirdi.

84'üncü dakikada fred'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan fernandinho maçın skorunu belirleyen golü attı.

maçı 4-1 kazanan brezilya, 7 puanla a grubundan lider çıktı.

Meksika, Brezilya ile aynı puanda grubu ikinci bitirdi. [Fotoğraf: Reuters]

son 18 dakikada 4 gol

aynı puanla gruptan çıkan diğer takım da meksika oldu.

meksika gruptaki son maçında hırvatistan'la karşılaştı.

maç uzun süre 0-0 berabere gitti. son 18 dakikada ise 4 gol vardı.

meksika ilk golü 72'inci dakikada buldu. sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda rafael marquez kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

ikinci gol hemen üç dakika sonra geldi. 75.dakikada oribe peralta'nın yerden ceza sahasına gönderdiği topa, penaltı noktasının hemen solunda andres guardado vurdu. meksika bu golle 2-0 öne geçti.

meksika, 82'inci dakikada javier hernandez'in kafa golüyle üçüncü golünü buldu. hırvatistan ise 87. dakikada ivan perisic'in golüyle farkı ikiye indirdi.

maçı meksika 3-1 kazandı. 

hırvatistan, dünya kupası'na 3 puanla grup üçüncüsü olarak veda ederken, kamerun turnuvayı puansız kapadı.

ikinci turda brezilya-şili karşılaşması 28 haziran, hollanda-meksika mücadelesi ise 29 haziran tarihinde oynanacak.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;