Latin Amerika

Brezilya’da cezaevi isyanı: 26 ölü

Brezilya'nın Rio Grande do Norte eyaletindeki bir cezaevinde çıkan isyanda 26 mahkûm başları kesilerek öldürüldü. Ülkede yılbaşından bu yana cezaevi isyanlarında yüze yakın kişi öldü.

Konular: Latin Amerika
[Fotoğraf: Reuters]

brezilya'nın rio grande do norte eyaletindeki alcaçuz cezaevinde başlayan ve 14 saat sonra kontrol altına alınabilen isyanda, 26 mahkûmun öldüğü açıklandı.

eyalet kamu güvenliği sekreteri caio bezerra yaptığı açıklamada, ilk verilen bilgilerde ölü sayısının 27 olduğunu, ancak bazı mahkumların bedenlerinin parçalara ayrılmış olması nedeniyle bir ölü mahkûmun iki kere sayıldığını söyledi.

başlarının kesilerek öldürülen 26 mahkûmdan ikisinin ise feci şekilde yakıldığı bildirildi.

mahkûmların bedenleri teşhis edilmek üzere adli tıbba gönderildi. yapılan incelemelere rağmen şu ana kadar hiçbir mahkûmun kimliği teşhis edilemedi. 620 kişi kapasiteli cezaevinde bin 83 mahkûm bulunuyordu.

brezilya’da yeni yılla beraber başlayan cezaevi isyanlarında yüze yakın kişi öldü.

brezilya hükümeti, kuzey eyaletlerindeki cezaevlerinde güvenliğin sağlanması için ordu birliklerini de seferber etmiş durumda.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;