Spor

Brüksel bombacısının kardeşi şampiyon

Brüksel Havalimanı saldırganlarından Najim Laachraoui’nin kardeşi Murad, Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Fas asıllı sporcu, Rio Olimpiyatları'nda Belçika'yı temsil edecek.

Konular: Spor, Belçika
ARŞİV [Fotoğraf: Reuters]

22 mart’ta brüksel havalimanı'na saldıran iki intihar bombacısından biri olan 24 yaşındaki najim laachraoui'nin 21 yaşındaki kardeşi murad, avrupa tekvando şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

isviçre'nin montrö kentinde düzenlenen 22. avrupa tekvando şampiyonası'nın ikinci gününde 54 kiloda finale kalan murad laachraoui, ispanyol rakibi jesus tortosa'yı 6-3 yenerek altın madalya kazandı.

rio olimpiyatları'na da katılacak belçikalı sporcu, düzenlediği basın toplantısında, şampiyonluk yaşadığı için mutlu olduğunu söyledi. brüksel havalimanı'ndaki bombalı saldırının baş sorumlularından birisinin, kardeşi najim olması nedeniyle üzgün olduğunu da vurgulayan murad, "korkunç bir durum ama ailemden hiç kimse 2013 yılından bu yana ondan haber alamıyordu" diye konuştu.

brüksel'de bir metro istasyonu ve havalimanına 22 mart'ta düzenlenen saldırılarda 32 kişi ölmüş, 270 kişi yaralanmıştı.

Belçika polisi, hakkında arama kararı çıkarılan Laachraoui’nin fotoğrafını saldırıdan önce Twitter hesabından paylaşmıştı.
[[Fotoğraf: https://twitter.com/police_temoin]]

kaynak: aa ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;