Balkanlar

Bulgaristan'da polis şiddeti

İki kişinin kaçak sigara operasyonunda dövülmesinin ardından muhalif partiler İçişleri Bakanı'nın görevine son verilmesini istedi.

Konular: Bulgaristan

Haberin Öne Çıkanları

Muhalifler tepkili

'Sebep siyasi'

'Kınama cezası verildi'

Bulgaristan’da sigara kaçakçılığına karşı düzenlenen operasyonda iki kişi sokak ortasında şiddet kullanılarak gözaltına alınmıştı. [Reuters/Arşiv]

bulgaristan muhalefeti, içişleri bakanı tzvetan tzvetanov’un istifasını istedi.

bulgaristan’da sigara kaçakçılığına karşı düzenlenen operasyonda petar naçkov ve eşi malina naçkova sokak ortasında şiddet kullanarak gözaltına alınmıştı.

malina naçkova, polis şiddetinin nedeninin kızlarının facebook paylaşık miseti üzerinden başbakan boyko borisov’a karşı kurduğu sayfa olduğunu öne sürmüştü.

kınama cezası verildi

ana muhalefetteki bulgaristan sosyalist partisi (bsp) ve muhalif demokratik güçler birliği (sds) ile güçlü bulgaristan için demokratlar (dsb) partileri başbakan borisov’dan derhal içişleri bakanının görevine son vermesini istediler.

operasyon sırasında güç kullanımının ‘orantılı’ olduğunu öne süren bakan tzvetan tzvetanov ise iç soruşturma sonucu operasyonu yöneten 3 polis memuruna “kınama cezası" verildiğini söyledi.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;