Avrupa

Bulgaristan'da sosyalist lider istifa etti

Bulgaristan'da iktidardaki koalisyon hükümetinin büyük ortağı Bulgar Sosyalist Partisi'nin lideri Sergey Stanişev, parti genel başkanlığından ayrıldığını açıkladı.

Bulgaristan'da 12 Mayıs 2013'te erken seçime gidilmişti. [Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

avrupa parlamentosu (ap) seçiminde partisi bsp'nin büyük oy kaybına uğraması nedeniyle parti içi eleştirilere maruz kalan stanişev, liderliği bıraktığını ancak siyasetten çekilmediğini açıkladı.

"kаçmıyorum ve sorumluluktan da kaçmayacağım. bugün değişime ihtiyacımız var. aynı zamanda da kamuoyunun güven duyduğu parti olmamız için aldığımız kararlarda birliğe ve sürekliliğe ihtiyacımız var."

stanişev, her siyasetçi gibi hatalar da yaptığını ancak vicdanının rahat olduğunu söyledi.

bsp'nin 27 temmuz'da yapılacak kongresinde seçilecek yeni genel başkana destek olacağını belirten stanişev'e göre, bulgaristan'ı değiştirmek için partisinin erken genel seçimler öncesinde "yeni enerjiye ve ufuklara" ihtiyacı var.

avrupa'da 25 mayıs'ta yapılan ap seçimlerinde milletvekili olan stanişev, brüksel'e gitmeyeceğini açıklamış ancak koalisyon ortağı hak ve özgürlükler hareketi partisi'nin (höh) erken genel seçim talep etmesi üzerine kararından vazgeçmişti.

bulgar parlamentosunda temsil edilen siyasi parti liderleri erken seçimin 5 ekim'de yapılması, cumhurbaşkanı rosen plevneliev'in 6 ağustos'ta yayımlayacağı kararnameyle de hükümetin feshedilerek ülkeyi erken seçime götürecek geçici hükümet oluşturulması konusunda anlaşmaya varmıştı.

avrupa birliği'nin en yoksul üyesi bulgaristan'da ocak 2013'te başlayan hükümet karşıtı gösterilerin ardından 12 mayıs 2013'te erken seçime gidilmişti. yeniden sandığa gidilirse, iki yıl dolmadan ikinci kez hükümet dağılmış olacak.

kaynak: reuters, anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;